Foto:PR

Bijzonder concert Lord of the Rings

Schiedam - In de Grote of St. Janskerk in Schiedam is zaterdag 9 juni vanaf 20.00 uur het 'Concert aan de Schie'. Dit jaar voert het orkest van muziekvereniging Sint Radboud een van de mooiste composities van de Nederlandse componist Johan de Meij uit: de 1e symfonie Lord of the Rings.

De Meij componeerde dit werk voor symfonisch blaasorkest begin tachtiger jaren naar de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien. De symfonie bestaat uit vijf afzonderlijke delen, die ieder een figuur of een belangrijke episode uit het boek illustreren.

Zandtovernaar

Het orkest van Sint Radboud onder leiding van Martijn Krijnen voert deze fantastische symfonie uit in de prachtige akoestiek van de Grote of St.Janskerk in Schiedam. De muziek wordt begeleid door een verhaal, verteld door Frans Limburg en van live-beelden voorzien door zandtovenaar Gert van de Vijver. Gert is een veelzijdig kunstenaar en is met zijn zandtekeningen vaak te gast in tv-programma's en kerstshows.

Voorprogramma

In het voorprogramma speelt het leerlingenorkest van Sint Radboud onder leiding van Richard Vrijhoef delen uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg.

Kaarten

Kaarten (12,50 euro inclusief consumptie) zijn te koop bij de Schiedamse boekhandel Post Sciptum en het Schiedams Boekhuis, via de leden van Sint Radboud en op de website www.sintradboud.nl.

Meer berichten