Marcel Houtkamp ontvangt de Aleidapenning uit handen van burgemeester Lamers.
Marcel Houtkamp ontvangt de Aleidapenning uit handen van burgemeester Lamers. (Foto: Jan van der Ploeg)

Aleidapenning toegekend aan Marcel Houtkamp

Schiedam - Marcel Houtkamp (D66) kreeg donderdag bij zijn afscheid als wethouder tijdens de gemeenteraadsvergadering de Aleidapenning uitgereikt uit handen van burgemeester Lamers. Marcel Houtkamp krijgt de penning voor zijn grote verdiensten voor de stad Schiedam.

Marcel Houtkamp was 20 jaar raadslid voor D66 en sinds 1978 politiek actief. Houtkamp neemt nu afscheid en gaat aan de slag als medewerker van de Algemene Rekenkamer in Den Haag.

Kwaliteitsimpuls

In de toelichting op het besluit Houtkamp de Aleidapenning toe te kennen staat: "Hij heeft als raadslid altijd meer gedaan dan de basiswerkzaamheden die van een raadslid kunnen worden verwacht. Zijn kennis en kunde hebben gezorgd voor een kwaliteitsimpuls van zowel raad als college. Schiedam heeft in zijn tijd als bestuurder vele ingrijpende veranderingen doorgemaakt waaraan hij als bestuurder heeft bijgedragen."

Nestor

Marcel Houtkamp wordt een der 'nestors' van de Schiedamse politiek genoemd valt verder te lezen. "Hij is iemand op wie raad en college kunnen terugvallen, mede door zijn jarenlange ervaring. Hij heeft door ook in commissies plaats te nemen altijd, ook met nog andere functies, extra en nuttig werk verricht. Daarnaast was hij ook in de regio actief."

Aleidapenning

De Aleidapenning bestaat sinds 30 september 1987 wordt bij hoge uitzondering toegekend aan personen die zich in zeer hoge mate persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor Schiedam.

Meer berichten