De zandtovenaar Gert van der Vijver (Foto: PR).
De zandtovenaar Gert van der Vijver (Foto: PR).

De zandtovenaar komt naar Schiedam

Vlaardingen - De bekende zandtovenaar Gert van der Vijver komt naar Schiedam. Op zaterdag 9 juni zal hij live zandtekeningen maken tijdens het Concert aan de Schie in de Grote Kerk.

Het concert door het orkest van muziekvereniging Sint Radboud is gewijd aan de 1e Symfonie Lord of the Rings van de Nederlandse componist Johan de Meij naar het gelijknamige boek van Tolkien en bestaat uit 5 delen die elk een personage of episode illustreren. Tijdens het verhaal en de muziek zal de zandtovenaar deze tot leven brengen.

Aanleg voor tekenen

Gert van der Vijver had als kind al aanleg voor tekenen. Later werd hij actief als christelijk zanger, acteur, danser en mime-speler. In 2006 kwam hij in aanraking met de zandschilderkunst. Dit is het uitbeelden van een verhaal met behulp van zand, uitgestrooid op een van onderen verlichte glasplaat.

Televisieprogramma

Regisseur Robert Schinkel zag hem aan het werk en kreeg het idee om op basis van de zandschilderijen van Van der Vijver een televisieprogramma voor kinderen te maken. Dit werd het KRO programma De Zandtovenaar, waarvan 13 afleveringen werden opgenomen. Sindsdien is Van der Vijver vaak te zien in televisieprogramma's, waarbij hij een lied of verhaal in zand uitbeeldt.

Passion

Ook treedt hij op in kerken, scholen en bedrijven. Met Marco Borsato maakte hij in 2011 de videoclip voor het lied Dichtbij en hij trad in datzelfde jaar op tijdens zijn concertreeks 3Dimensies. Ook werkte hij mee aan de Passion in 2013.

Kaarten

Het concert Lord of the Rings door muziekvereniging Sint Radboud vindt plaats op zaterdag 9 juni om 20.00 uur in de Grote of Sint Janskerk in Schiedam. Kaarten kosten 12,50 euro (inclusief consumptie) en zijn te koop via de Schiedamse boekhandels en op de website www.sintradboud.nl.

Meer berichten