Foto: PR

Een woning voor de toekomst

Plan Holy Résidence

Ingezonden

Pieter Venema (68) en zijn vrouw Nelly (67) zijn beiden met pensioen. Ze zijn toe aan een volgende stap in hun wooncarrière. Hun huis in Schiedam gaat plaatsmaken voor een gelijkvloerse woning. Na diverse zoekpogingen in Delft, kwamen ze terecht bij het plan Holy Résidence in Vlaardingen.

Regio - "De eerste indruk was meteen goed; de woningen zijn ruim en praktisch opgezet, hebben door grote raampartijen veel licht en door toepassing van duurzame materialen en systemen is het plan voorbereid op de toekomst", vertelt Pieter Venema.

Startbouw in december 2018 komt het echtpaar Venema precies goed uit, want dan vindt de oplevering plaats in de zomer van 2020.

Participatie aspirant kopers

Als trotse eigenaar van een hoekwoning is deze oud-bouwkundige al een tijd betrokken bij de 'Vereniging Holy Résidence Vlaardingen'. De leden ervan hadden invloed op het ontwerp van dit luxe nieuwbouwproject. Pieter Venema is secretaris van 'Vereniging Holy Résidence Vlaardingen' en legt uit: "We dachten na over de gemeenschappelijke ruimtes, maar ook aan details in de woning zelf." Hij geeft enkele specifieke voorbeelden. "Tijdens het overlegproces gaven we bijvoorbeeld feedback op de locatie van de ventilatie-units in het plafond en deze zijn aangepast op de tekeningen."

Gasloos en milieuvriendelijk

De 44 duurzame appartementen zijn verdeeld over een Noord- en Zuidgebouw en zijn op de begane grondvloer met elkaar verbonden door een overdekte parkeergarage. Elke woning heeft hier een parkeerplaats. In de appartementen is geen gasaansluiting te vinden.

Holy Résidence past goed bij de toekomstplannen van de overheid om in 2030 geen woningen meer op het gasnet aan te sluiten. Daarnaast zorgt het duurzame verwarmingssysteem 's winters voor warmte en 's zomers voor verkoeling van het perfect geïsoleerde huis.

Pieter Venema ziet meer voordelen. Hij vertelt dat de tram vlakbij het appartementengebouw stopt. "En winkelcentrum De Loper is in de buurt en het ligt middenin diverse recreatiegebieden."

Grote buitenruimte

Naast de centrale ligging in Vlaardingen hebben de appartementen een grote buitenruimte. "Dit is het enige nieuwbouwplan in de regio met dit segment appartementen waar een grote buitenruimte is voorzien bij elke woning. Ik heb geen groene vingers, maar vind het heerlijk om buiten te zijn. Dit balkon maakt voor ons het plaatje compleet", aldus Pieter Venema.

Meer informatie via de site: www.holy-residence.nl

Meer berichten