Open huis in de 'achtertuin' van Schiedam

Het Midden-Delflandgebied, groene long en achtertuin voor stedelingen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Waar je kunt wandelen, fietsen, skaten, varen, kortom genieten van het prachtige, open en karakteristieke landschap. Er worden wegen en paden aangelegd, bomen geplant. Zijn we daar tevreden mee? Of moet het meer of anders?

Die vragen komen aan bod tijdens het 'open huis' van de Midden-Delfland Vereniging dinsdag 22 mei op het dak van de A4-tunnel. Voorzitter Koos Karssen: "We zijn te gast op het Sportpark Willem-Alexander en heten iedereen, lid of geen lid, van harte welkom op onze eerste stadsbijeenkomst. De toegang is gratis."

Stadsecoloog Hans de Kruijf vertelt over randen en grenzen van het buitengebied. Hoe gaat de stedeling om met de natuur in het gebied, en komen de boeren en de buitenlui wel in de stad?

Paul Sporken van de Schiedamse Molens belicht heden en verleden van de Babbersmolen, een poldermolen uit 1710 waar met hulp van een groep vrijwilligers het leven van 100 jaar terug zichtbaar wordt gemaakt. Daarnaast wordt bij de molen watereducatie gegeven.
De stadsbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 mei en begint om 20.00 uur. De inloop is al vanaf vanaf 19.30 uur. Locatie is deze keer Sportpark Willem-Alexander aan de Zoomweg in Schiedam.

Meer info en een filmpje van bovenop het dak van de A4-tunnel: www.middendelflandvereniging.nl

Meer berichten