Zomervakantietip! Van 7 tot en met 29 juli dino's kijken in het Prinses Beatrixpark.
Zomervakantietip! Van 7 tot en met 29 juli dino's kijken in het Prinses Beatrixpark.

Straks dino's kijken in het Beatrixpark

SCHIEDAM - Schiedam krijgt deze zomer een groot evenement. Het Beatrixpark wordt omgetoverd in een dierentuin met levensgrote en bewegende dinosaurussen. Van 7 tot 29 juli komt het reizend circus Jurassic Kingdom overgestoken uit Groot Brittannië naar het vaste land. Daar is het al een succes onder de titel 'Where Dinosaurs come to life', hier een attractie om naar uit te kijken.

Het Beatrixpark is een uitgelezen locatie om meer dan 30 levensechte en bewegende dino's in het wild te tonen. Soms komt uit een bosje het gegrom van een hoorn-saurus en even verderop staat een langnek Dino vredig gras te eten. Allemaal bewegende en levensgrote dieren die zo'n 65 miljoen jaar geleden de aarde bevolkten.

Zo staat daar Sue, de grootse gevonden dinosaurus waarvan de botten in Amerika werden opgegraven. Met die botten werd de Dino op schaal nagemaakt tot een levensecht oerbeest dat in het park gromt, tevoorschijn komt en de staart roert. Angstaanjagend, maar ook een mythisch beest dat vooral de jeugd aanspreekt. En dat bovendien vertelt over de geschiedenis van de wereld miljoenen jaren geleden. Daarnaast springt de attractie in op een Dino-rage sinds Jurassic Park waarvan de nieuwste film deze zomer tegelijkertijd in Euroscoop wordt vertoond.

Dino's die als koeien gras eten, maar wel 20 meter lang zijn

Het wordt een uitje voor heel het gezin waar gezorgd is voor een duidelijke route over de wandelpaden en picknickspullen meegebracht mogen worden. Met naast de bewegende dino's in alle soorten en maten ook een educatiecentrum waar kinderen zelf botten kunnen opgraven. Of waar je met een spannende virtuele filmbril in 3D meegezogen wordt in een achtbaan aan emoties en achtervolgingen.

Kijk in de bek van de T.Rex ; vijftig haarscherpe tanden van 15 centimeter die met gemak beenderen kraken als jager op groot wild. Net als de driepunter Triceratops, een soort neushoorn maar vijf keer zo sterk en gevaarlijk.
Veel snoeziger zijn brontosaurussen; Dino's die als koeien gras eten. Maar wel 20 meter lang zijn en een giraffennek hebben om bij hoge bomen te komen.
Zie in het 'echt' hoe deze lang uitgestorven beesten leefden. Maar nu met ouders of opa en oma in het anders zo vredige Beatrixpark.

Info over 'een dagje Dino' en kaartjes bij www. Jurassickingdom.uk/nl.

Meer berichten