Tegen DVO'32 liep het voor koploper KethelSpaland verkeerd af. Als dat bij Perkouw niet weer gebeurt, levert het de Schiedammers het kampioenschap op. (Foto: Persgroep/gsv)
Tegen DVO'32 liep het voor koploper KethelSpaland verkeerd af. Als dat bij Perkouw niet weer gebeurt, levert het de Schiedammers het kampioenschap op. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: Gerard Verver)

KethelSpaland kan zich geen verlies veroorloven

SCHIEDAM – Als KethelSpaland tegen DVO'32 in de tweede helft niet niet-thuis had gegeven, had het wat meer ontspannen aan de uitbeurt bij Perkouw kunnen beginnen. Maar een wijsheid wil, dat 'as verbrande turf' is. In Berkenwoude staat de Schiedammers nu slechts één doel voor ogen: winnen.

Dat is geen makkelijke opgave, beseft trainer Peter van Buren. De thuisploeg is namelijk aan een goede reeks bezig en koploper van periode 3. Het kan het zich dus evenmin veroorloven om te verliezen. "Mijn spelers zeggen steeds tegen me: het komt wel goed. Maar ik wil eerst zien, dat onze naam in de stand met dikke letters wordt geschreven. Pas dan weet ik zeker, dat niemand ons dat kampioenschap meer kan afnemen", is de trainer voorzichtig. Winnen is dus de opdracht. "Tenzij VVOR (de enige belager, red.) op Hemelvaartsdag bij hekkensluiter Bolnes verliest. Het zou zomaar kunnen, want die ploeg is aan een prima reeks bezig," is de wens de vader van de gedachte. Over inzet van zijn groep heeft Van Buren niets te klagen. "Van een slappe training is geen sprake. Ze gaan er voor. Ze trainen zich, zonder morren, het snot voor de ogen." Doen ze dat tegen Perkouw ook, dan keren ze als kampioen terug. Anders wachten nog twee moeilijke wedstrijden: thuis tegen VVOR en uit bij Dilettant.

PPSC haalde in tegen VOB en won met 1-2. Excelsior20 nam met de 1-1 bij Antibarbari weer verder afstand van de nacompetitie-zone.

Meer berichten