Even helemaal niets

U wist het misschien al. Goudvissen zijn weliswaar niet de meest opvallende dieren, maar concentreren kunnen ze prima. Terwijl de aandachtsboog voor de mens in de laatste vijf jaar met 30 procent is teruggelopen tot slechts 8 seconden, kan een goudvis zich een seconde langer focussen.
Dagelijks zijn we behoorlijk veel tijd kwijt aan het volgen van het alsmaar terugkerende
nieuws. Druk met Facebook, posten van foto's op Instagram, mobiele telefoon en ga zo maar door. We leven in een tijd van overaanbod aan berichten en prikkels, toenemend gebrek aan concentratie en uren tijdverspilling.
In mijn praktijk sta ik geen goudvissen bij met raad en daad, dat zou een stunt zijn, maar mensen van vlees en bloed die door omstandigheden in een kwetsbare of lastige situatie terecht zijn gekomen. Tijdens een intakegesprek zitten klanten, vaak begrijpelijk, vol met een probleem en is er altijd even tijd en gelegenheid om wat stoom af te blazen.

Het komt voor dat er in een nieuwe kwestie vrij snel of met grote spoed geschakeld dient te worden richting een wederpartij of een instantie. Dan is de afweging voor een advocaat meestal snel gemaakt en wordt er een dossier aangelegd. De ideale klant denkt, praat en werkt van A t/m Z mee aan het bereiken van een passende oplossing.

Het is altijd verbazend om te ervaren wanneer blijkt dat een enkele klant na verloop van tijd duidelijk geheel andere prioriteiten voor zichzelf heeft gesteld en de aandacht opeens of al langer niet meer heeft bij de in behandeling zijnde kwestie. In zo'n situatie laat ik het probleem, min of meer noodgedwongen, waar het thuishoort.
Een wandeling door Schiedam doet dan meestal wonderen. Even helemaal niets. Het brein geniet op zo'n moment tegelijk van een welverdiende vakantie van 30 minuten. Terug op kantoor kan ik er helemaal fris en met hernieuwd plezier tegenaan voor zeker 8 seconden focus !

Reacties ? e-mailadres: hardam@mhz-advocaten.nl

Meer berichten