Een leerling van De Vlinder wordt geïnterviewd over hoe haar school de hoofdprijs in de wacht wist te slepen.
Een leerling van De Vlinder wordt geïnterviewd over hoe haar school de hoofdprijs in de wacht wist te slepen. (Foto: Shanna van der Nat)

De Vlinder winnaar Afval the Game

SCHIEDAM – Op woensdag 25 april zijn op het hoofdkantoor van Irado de winnaars bekendgemaakt van ‘Afval the Game’, de grote jaarlijkse afvalinzamelingswedstrijd voor scholen en bso´s in Schiedam. In de afgelopen vijf weken deden kinderen van 44 groep 6 en bso´s hun uiterste best om zo veel mogelijk afval gescheiden in te leveren en probeerden zij met ludieke acties andere Schiedammers te overtuigen om ook bewust om te gaan met afval.

Ter afsluiting van het duurzaamheidsproject brachten ruim 200 basisschoolleerlingen een bezoek aan de milieustraat van Irado. Daar kregen ze een rondleiding van medewerkers van Irado en speelden zij spelletjes onder begeleiding van docenten van de Kleine Ambassade. Daarna vond op het hoofdkantoor van Irado de prijsuitreiking plaats. Na een korte quiz als opwarmer was het tijd voor het bekendmaken van de prijzen.

Wethouder Alexander van Steenderen reikte namens de jury de prijzen uit aan de winnende scholen en bso. Alexander van Steenderen: “Sinds de kick-off heb ik in Schiedam enorm veel acties voorbij zien komen. Ik ben trots op het enthousiasme waarmee alle scholen en bso´s aan de slag zijn gegaan”. De leerlingen reageerden uitgelaten op hun winst en zijn trots op het resultaat dat ze samen hebben behaald.

Basisschool De Vlinder sleepte de eerste prijs in de wacht, De Poldervaart werd tweede en Het Windas won de derde prijs. Kindercentrum Bellefleur werd in het zonnetje gezet met de prijs voor ´Beste bso´. De prijswinnaars ontvingen een beker en wonnen een uitje voor de hele klas of groep én een stormbaan of luchtkussen voor de hele school. Maar omdat eigenlijk alle groepen zoveel inzet hebben getoond in de afgelopen weken, krijgen alle deelnemende scholen en bso’s als ‘troostprijs’ ook een luchtkussen op het plein.

Afval the Game is een jaarlijks terugkerend duurzaamheidproject met als hoofddoel: samen naar minder afval. Dit jaar was het thema techniek. De leerlingen van diverse scholen en bso’s werden uitgedaagd om samen met hun omgeving zo veel mogelijk kleine elektrische apparaten en ander afval in te zamelen. In totaal is er dit jaar onder andere 3740 kilo aan kleine elektrische apparaten ingezameld door de scholen en bso´s. Ook kregen de kinderen gastlessen over duurzaamheid, recycling en hergebruik.

Afval the Game is een gezamenlijk project van de Kleine Ambassade, de Gemeente Schiedam en Irado.

Meer berichten