De Roozen-broers hebben hun afscheid aangekondigd, maar tonen zich bij Excelsior'20 nog steeds van grote waarde. Ze konden echter verlies tegen GLZ/Delfshaven niet voorkomen. (Foto: persgroep/gsv)
De Roozen-broers hebben hun afscheid aangekondigd, maar tonen zich bij Excelsior'20 nog steeds van grote waarde. Ze konden echter verlies tegen GLZ/Delfshaven niet voorkomen. (Foto: persgroep/gsv) (Foto: Gerard Verver)

PPSC mag gaan wokken na winst op FC Maense

SCHIEDAM – Voetballend is voor PPSC geen prijs meer te behalen, maar dankzij de verrassende 2-1 winst op Maense ligt er toch een beloning in het verschiet. Daarvoor zorgt Cion, dat er als koploper van 4F alles aan gelegen was concurrent Maense te zien sneuvelen.

Vooraf hadden de Vlaardingers PPSC ingeseind, dat ze bij een driepunter voor hun rekening mochten aanschuiven in een wokrestaurant. Dat is uitdagend maar tegen Maense dat de laatste weken met winst op Cion en VFC een sterke indruk maakt, is winnen zoiets als een wondertje. Dat is wat gebeurde. Met pal voor rust een hoofdrol voor doelman Martijn Hertog, die een zekere Maense-treffer neutraliseerde. Via 1-0, 1-1 werd de eindstand bereikt. Het kostte daarna nog wel de nodige moeite de winst over de streep te brengen. "We hebben soms gewankeld, maar zijn overeind gebleven", looft teambaas Ron Heijboer de inzet. In Harga bezorgde SVV/za zich met 3-1 winst op HWD de derde zege. Een grote KethelSpaland-delegatie zag concurrent VVOR met 2-1 onderuit gaan DVO'32. Zaterdag 12 mei kunnen de Ketellappers bij winst op Perkouw de titel in 3C zeker stellen. "Het komt wel goed", verliet topscorer Yuri Nooteboom tevreden lachend het Vlaardingse complex. Excelsior'20 slaagde er niet in koploper GLZ/Delfshaven te bedwingen en verloor met 1-2. Een stand die al bij rust bereikt was. KethelSpaland/zo bleef bij Pretoria dankzij de gelijkmaker in de slotfase (2-2) voor de negende keer ongeslagen.

Meer berichten