De bewonersgroep die zorgde voor maar liefst 25 nieuwe vrijwillige chauffeurs! Je kunt een rit bestellen via 010-4278390.
De bewonersgroep die zorgde voor maar liefst 25 nieuwe vrijwillige chauffeurs! Je kunt een rit bestellen via 010-4278390.

Argos Mobiel breidt uit: nu ook 's avonds!

Door Kor Kegel
SCHIEDAM – Marcel Houtkamp en Patricia van Aaken vinden het geweldig dat Argos Mobiel volgende week ook 's avonds gaat rijden. De wethouders zijn onder de indruk dat dankzij de inzet van liefst veertig nieuwe vrijwilligers Argos Zorggroep deze dienstverlening heeft kunnen verbeteren. Vanaf maandag 16 april kunnen Schiedammers en Vlaardingers doordeweeks ook in de avonduren profiteren van vervoer binnen handbereik. "Een fijn alternatief, zeker als de bus niet rijdt!" zegt Karin Hersbach namens Argos Zorggroep.
In februari kon Argos Mobiel worden voortgezet als vrijwilligersinitiatief. De bij duizenden inwoners geliefde voorziening was in haar voortbestaan bedreigd. Maar
Argos wilde het populaire project dolgraag continueren en de betrokken wethouders van Schiedam en Vlaardingen zagen ook wel in dat het veel mensen zou duperen als er een eind aan zou komen. Dus startte een fase van wederopbouw – met steun van beide gemeenten. Er kwamen nieuwe vrijwilligers en nu twee maanden later zijn er zo veel mensen die zich als vrijiwillig chauffeur hebben aangemeld, dat de dienstverlening zelfs kan worden uitgebreid. Karin Hersbach is er blij mee. "Dankzij een zeer succesvolle wervingsactie kunnen we vanaf volgende week tot acht uur 's avonds rijden, vanaf negen uur 's ochtends. Maar het is wel nodig om de ritjes na vijf uur tijdig te reserveren. Op zaterdag tussen tien en zes uur."

Meer berichten