Het programma van het Ouderenfestival staat altijd bol van de meezingers en evergreens. (Foto: Kees Janse)
Het programma van het Ouderenfestival staat altijd bol van de meezingers en evergreens. (Foto: Kees Janse)

Laatste keer gratis Ouderenfestival

SCHIEDAM - De 700 stoelen in de zaal zijn uitverkocht. Toch is het vandaag de laatste keer dat het ouderfestival plaatsvindt. Al 15 jaar volle bak en dus 15 maal 700 'oudjes' die een onvergetelijke middag beleven in Theater aan de Schie. Dit laatste jaar met Hollandse meezingers zoals hits van Ronnie Tober.

Het is vaak het enige uitje wat de oudere Schiedammer heeft. Het ouderenfestival waar de oudere Schiedammer van 60-plus -inmiddels alweer enkele jaren vaste prik- naartoe kan gaan. De telefoon bij SEPS (Stichting Evenementen Promotie Schiedam) stond ook dit jaar weer roodgloeiend om de gratis kaarten te bestellen. ''En weer is het resultaat een zaal vol blije ouderen die genieten van een middagje theater'', vertelt Kees Janse van Zaal Beatrix trots.

Doek valt

Maar sinds de subsidie van de gemeente Schiedam is gestopt, valt het doek voor het festival na vijftien jaar. Zonder subsidie is er dus geen gratis festival meer. De proef om de ouderen vijf euro te laten betalen werkte niet vorig jaar. ''Het idee van een gratis festival is juist om de arme oudere Schiedammers ook eens een uitje te geven. Maar dat is volgens de gemeente niet vernieuwend genoeg meer want die wil juist meer imagoversterkende evenementen aantrekken en subsidiëren'', aldus de organisatie.

Look TV

Het festival is vijftien jaar geleden begonnen door Look TV/Radio met Jan Willem de Boer en kornuiten. Na tien jaar nam SEPS de organisatie over, omdat het een klus is die veel werk en financiële draagkracht eist. ''Met een klein aantal vrijwilligers en minder geld is het niet mogelijk om het festival overeind te houden'', vertelt Kees Janse met spijt in zijn stem. Hij hoopt dat een nieuw college wèl geld over heeft voor een eventuele doorstart.

Meezingers

Maar nu heeft hij zijn handen vol aan het komende festival waar Hollandse meezingers zijn geprogrammeerd.
Hoofdact is Ronnie Tober die de oudere Schiedammer mee terug neemt naar hun jeugd. Een andere held van de meezingers is Schiedammer Bob Offenberg en bij John de Bever krijgt je de lach (nog steeds niet) van zijn gezicht.

Bitterballen

Ook dit jaar weer een overvol programma met de vaste onderdelen als gratis bitterballen geserveerd door de burgemeester en wethouders en een goody bag vol met presentjes van Schiedamse winkeliers. Die laatste wordt dus een collectors item, of zou er toch een nieuwe injectie komen voor het festival?

Meer berichten