SVV/zo stelde na 3-2 winst op SEP het kampioenschap zo goed als veilig. Weliswaar ontbrak de champagne,maar de bloemen,  kampioensschaal en vrolijke gezichten waren er wel. (Foto: Persgroep/gsv)
SVV/zo stelde na 3-2 winst op SEP het kampioenschap zo goed als veilig. Weliswaar ontbrak de champagne,maar de bloemen, kampioensschaal en vrolijke gezichten waren er wel. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: Gerard Verver)

SVV neemt voorschot op officiële kampioenschap

SCHIEDAM – De muziek was besteld. De hapjes lagen op de barbecue. Een verkeerde afloop van de thuisbeurt tegen SEP stond niet in het scenario. Toch hing de driepunter na de aansluitingstreffer (3-2) aan een zijden draadje.

Tot de pauze liep alles op rolletjes. Weliswaar moest SVV, na de tweede gele kaart voor Fabian Hertstein met tien man verder maar de 3-0 voorsprong gaf geen reden voor zorgen. Die kwamen pas nadat SEP vat kreeg op de strategie van de aanstaande kampioen. Uiteindelijk liep het goed af. Omdat concurrent ODB bij Voorschoten'97 won is het kampioenschap nog niet officieel. Daar hadden ze in Harga lak aan. "We wilden het op eigen veld vieren." KethelSpaland/za heeft de draad na het verlies tegen Excelsior/R opgepakt en won met 0-5 bij Lekkerkerk. De voorsprong op Dilettant blijft 4 punten. HBSS stelde teleur met 2-0 verlies tegen Bolnes. De 3-1 winst van VFC/za op Hermes DVS gaf geen recht aan het verzet dat de lichtblauwen na de pauze boden. Op de ruime 3-0 voorsprong, die VFC voor de pauze had opgebouwd, was niets aan te merken. Daarna verzette Hermes de bakens, creëerde zich kansen, maar vond de VFC-goalie in topvorm of miste de juiste richting. PPSC had geen deernis met AGE/GGK (6-0), terwijl SVV/za, dat mogelijk wordt opgeheven, met 0-3 verloor van Victoria'04/za. Excelsior'20 deed goede zaken met 6-0 winst op VFC en KethelSpaland/zo schoot zich in de slotfase naar 3-4 winst op Victoria'04

Meer berichten