Foto: C. van Gerven

Schiedamse Scouts lopen Duinenmars

Schiedam – Om met de opbrengst de scouting voor gehandicapten te helpen wordt elk jaar de Duinenmars georganiseerd in Kijkduin. De scouts van de Scouting Tono-groep gingen de uitdaging aan en volbrachten de tocht.

De jongste kinderen, de bevers en jongste welpen, liepen de 5-kilometer route. Deze bracht de jonge scouts, tussen de 4 en 8 jaar op het strand en in de duinen van Kijkduin. Een grotere uitdaging was de 10-kilometer. De oudste welpen en de scouts wandelden hier door de Haagse parken, duinen en natuurlijk het strand. De meisjes en jongens boven de 14, de explorers, liepen 15 kilometer weg door de verschillende natuurgebieden.

“Op het strand trokken we onze schoenen uit en zijn we door de zee gaan lopen”, zo verteld een enthousiaste Jasmijn. Deze 6-jarige bever van de Scouting Tono-groep is voor een groot deel nat als ze het strand af loopt. De afstand vond ze niet zo ver, in tegenstelling tot enkele van de scouts die de 10- of zelfs de 15-kilometer liepen. Toch zijn ze het er allemaal over eens dat ze er volgend jaar weer bij zijn.

Meer berichten