Foto: Atlantische Commissie

Schiedamse leerlingen winnen jaarlijkse Profielwerkstukkenproject

Schiedam - Demi Oomen en Rachèlle Boshuizen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam zijn uitgeroepen tot winnaars van het Profielwerkstukkenproject (editie 2017–2018) van de Atlantische Commissie. Dit vond plaats in de Tweede Kamer. In de Fractiekamer van het CDA reikte Hanke Bruins Slot, woordvoerder Defensie, sport en medisch-ethische vraagstukken, de prijs uit.

Demi en Rachélle waren met hun profielwerkstukbegeleider Menno Poot en veertien andere deelnemende koppels aanwezig. Koppels van middelbare scholen uit het hele land namen deel aan de competitie en schreven een profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan ‘Internationale Vrede & Veiligheid’.

Demi en Rachèlle hebben hun werkstuk geschreven over Populisme en haar rol op het gebied van veiligheid. Ze hebben indruk gemaakt met hun analyse van links- en rechts Populisme in zowel de Verenigde Staten als in Nederland. In het bijzonder brachten ze dit in verband met het gevoel van veiligheid onder de bevolkingen.

Door de jury van de Atlantische Onderwijscommissie werden ze geprezen voor de gestructureerde en consequente wijze waarop ze hebben toegewerkt naar het beantwoorden van de hoofdvraag. Er was een sterke balans aanwezig tussen beschrijving, analyse en evaluatie en daarbij heeft het koppel een omvangrijk eigen onderzoek uitgevoerd.

Meer berichten