Hart verloren aan fotograferen ouderen

Schiedam - Meer dan 1200 bewoners heeft ze de afgelopen maanden gefotografeerd. Op alle locaties van Argos Zorggroep kwam Linda Vogel om mooie en rake portretten te maken. De meeste bewoners deden er graag aan mee. Een enkeling had er geen behoefte aan en dan drong Linda niet aan. Maar anderen waren zo enthousiast dat ze wel tien keer op de foto wilden. ,,Het was helemaal super om te doen!'' vertelt Linda opgetogen.

De bewoners krijgen de foto's cadeau van Argos Zorggroep die daarmee in een veel voorkomende behoefte voorziet. Vaak bestaan er geen mooie actuele foto's van ouder wordende mensen. Er is nooit tijd voor gemaakt, het is vergeten, er is niet aan gedacht. Het komt heel veel voor, dat de familie het betreurt geen mooie foto als herinnering te hebben.
Argos Zorggroep heeft daar nota van genomen en gunde de opdracht aan Linda Vogel Fotografie te Sleeuwijk.

Ze is op alle locaties geweest, niet alleen in DrieMaasStede in Schiedam en de vestigingen in Vlaardingen en Maassluis, maar ook aan de overzijde van de rivier. Argos Zorggroep heeft ook huizen in Albrandswaard, Hoogvliet en Spijkenisse. Bij elke foto zorgde Linda voor een juiste setting, positie en karakteristieke attributen. Ondertussen had ze de meest uiteenlopende ervaringen.
,,Soms lag ik dubbel van het lachen, dan waren de bewoners zo geestig! Maar ik heb ook verdrietige mensen meegemaakt, vertederende mensen, mensen die ontroerd waren dat er een mooie foto voor de familie werd gemaakt. Ik kwam bij een man die niet meer thuis bij zijn vrouw kan wonen, terwijl zijn vrouw niet mobiel meer is. Ze zien elkaar daardoor weinig. Hij was zeer geëmotioneerd. Nu heeft ze tenminste een mooie foto van me om naar te kijken, zei hij met tranen in de ogen. Op die momenten moest ik ook slikken,'' vertelt Linda Vogel.

Meer berichten