Foto: Sally Mercelina

Gratis knutselen met afval in Recyclewinkel Nieuwland

Schiedam - In april kunnen kinderen elke week gratis meedoen met knutselworkshops met afval van de Afval the Challenge Recyclewinkel in Nieuwland. Knutsel een wild beest, een supersterk bouwwerk, een kleurrijke vilten boekenlegger of een kunstzinnig stolpje van oude jampotten. Tijdens de workshops laat juf Esther de kinderen ontdekken hoe je afvalmaterialen op een creatieve manier hergebruikt.

Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom om mee te doen. De workshops vinden plaats in de huiskamer van De Kansenfabriek (De Meesterstraat 40) en worden gegeven op woensdag 11, 18, 25 april van 13.30 – 15.00 uur en op zaterdag 14 april van 10.30 – 15.00 uur. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. Terwijl de kinderen druk bezig zijn met hun kunstwerk, kunnen ouders kennis maken met de nieuwe Recyclewinkel die zich in de aangrenzende ruimte bevindt.

Recyclewinkel Nieuwland

Afval scheiden is niet alleen goed voor het milieu, bij de Recyclewinkel Nieuwland kunnen Schiedammers hun gescheiden afval nu ook inleveren voor geld. Het gaat daarbij om papier en karton, plastic verpakkingen en drankenkartons, klein metaal, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten. Spaar voor je eigen gezin of voor een van de Schiedamse goede doelen. Vanaf € 10,00 spaarsaldo wordt het bij elkaar gespaarde bedrag aan jou of het door jou gekozen doel uitgekeerd. Wil je meer weten, stap dan eens binnen bij de Recyclewinkel of kijk op www.afvalthechallenge.nl.

Meer berichten