Grote Kerk zoekt nieuwe gastvrouwen en -heren

Schiedam - Het is verrassend hoeveel mensen gedurende het seizoen binnenlopen om nog eens even wat op te snuiven van de sfeer , de intimiteit en pracht van de immense Grote Kerk. Soms ook vertellen mensen over hun eigen herinneringen en beleving in dit gebouw.

Er komen bezoekers uit alle windstreken van Nederland en ze ontvangen regelmatig buitenlandse toeristen, die als zij in de stad rondwandelen graag even de kerk binnenwandelen.

De Stichting die dit allemaal mogelijk maakt wordt gerund door vrijwilligers, en heeft als doel dat de kerk open staat voor mensen. Vroeger was deze kerk het centrum van alles wat er gebeurde in de stad. Ook nu vindt het bestuur van de stichting dat de deur wagenwijd open moet staan.

Omdat het nieuwe seizoen begint is er behoefte aan aanvulling van de gastvrouwen/ heren. Wie het leuk vindt om één of twee keer in de maand in de zomer samen met iemand anders toeristen welkom te heten en zo nodig rond te leiden, is welkom om zich aan te melden. Het is geen ingewikkelde klus. Bovendien krijgen vrijwilligers een korte opleiding. Je hoeft er ook niet kerkelijk voor te zijn. De gastvrouwen en -heren vormen een leuke groep mensen, die enthousiast zijn over hun stad en het kerkgebouw. Aan het einde van het seizoen wordt er iets leuks georganiseerd als bedankje voor je inzet.

Er zijn twee vrijwilligers per keer en op diverse zaterdagen is er een muziekuitvoering en werk je samen met mensen van de Stichting Muziek Grote Kerk.

De openingstijden zijn: elke dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Bij vragen of als je je wil aanmelden als vrijwilliger neem dan contact op met Ini Hemminga: 06-51840380 e-mail : inihemminga@gmail.com

Meer berichten