Franciscus Gasthuis & Vlietland viert de hernieuwde erkenning als Topklinisch opleidingsziekenhuis STZ.
Franciscus Gasthuis & Vlietland viert de hernieuwde erkenning als Topklinisch opleidingsziekenhuis STZ.

Franciscus Gasthuis & Vlietland blijft in de 'eredivisie' en dus is er taart!

Rotterdam/Schiedam - Na een uitgebreide beoordeling heeft de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) bekendgemaakt dat Franciscus Gasthuis & Vlietland zich de komende 5 jaar weer een 'topklinisch opleidingsziekenhuis' mag noemen. Vandaag (dinsdag 3 april) is het nieuws gevierd met taart voor alle medewerkers en patiënten op de verpleegafdelingen.

Het is nu 10 jaar geleden Franciscus Gasthuis toetrad tot de STZ, ook wel de 'eredivisie' binnen de ziekenhuiszorg genoemd, met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek. Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. Franciscus Gasthuis biedt Level 2 Traumatologie op de Spoedeisende Hulp en Post IC High Care neonatologie. Verder is er in Franciscus Gasthuis een Intensive Care (level 2 conform de CBO-richtlijn). In Franciscus Vlietland is van oudsher klinische geriatrie goed ontwikkeld, evenals diagnostiek en behandeling van dementie. Franciscus Vlietland heeft ook als WBMV-functie (Wet Bijzondere Medische Verrichtingen) de behandeling van hartritmestoornissen met behulp van een ICD (Implanteerbare Cardioverter-Defibrillator). Er zijn verschillende expertisecentra in het ziekenhuis en er is extra aandacht voor de zorg voor kwetsbare ouderen, oncologie en obesitas patiënten.

Door middel van wetenschappelijk onderzoek draagt Franciscus Gasthuis & Vlietland als STZ-ziekenhuis bij aan de verbetering van patiëntenzorg. Dit betreft wetenschappelijk onderzoek door artsen, maar ook door verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Het ziekenhuis stimuleert wetenschappelijk onderzoek, waar mogelijk samen met partners in de regio en met het Erasmus MC.  

Franciscus Gasthuis & Vlietland leidt in 19 verschillende vakgebieden medisch specialisten op, en heeft in 10 vakgebieden coassistenten (medisch studenten die stage lopen in het ziekenhuis). Daarnaast heeft het ziekenhuis binnen vele verpleegkundige, paramedische en technische vakgebieden studenten en stagiairs. Opleiding, bij- en nascholing en continue professionele ontwikkeling zijn in het ziekenhuis een samenhangend geheel. Door dit te blijven versterken en optimaliseren, verbetert dit de zorg voor de patiënten.

Voor meer informatie: www.franciscus.nl/stz


 

Meer berichten