Logo nieuwestadsblad.nl


Foto: Frank Willemse

Helemaal in d'r nopjes op de Hoogstraat

Ze ziet het helemaal zitten op de Hoogstraat. Femke Majoor met haar atelier annex sieradenwinkel op de Hoogstraat 84. Na twee maanden verbouwen en inrichten heeft ze haar atelier zienderogen zien opknappen. En zo wordt de Hoogstraat, met ambachtelijke winkels en wonen, 'gewoon' weer een gezellige winkelstraat.

Schiedam - Zelf is de 38-jarige onderneemster dolblij met haar pandje, waar zij haar handgemaakte sieraden vervaardigt en tentoonstelt. Want de strakke -met veel hout en wit- winkel straalt rust en schoonheid uit. Geen machinale massaproducten maar handgemaakte sieraden als halskettingen, ringen en armbanden, vaak met bijzondere edelstenen. Zo koopt zij bijvoorbeeld ruwe diamanten op, die ze vervolgens kunstig slijpt en in een geel/gouden zetting vat. Als collier of armband te dragen. Soms splinternieuw maar ook soms ook oud-goud van oma waar samen met de klant een nieuw sieraad mét herinneringen van gemaakt kan worden.
Achter haar werkbank in haar kleine winkel (28 m2) soldeert, schuurt en smeedt zij verschillende materialen aan elkaar tot de meest bijzondere en exclusieve sieraden. Terwijl ze zelf tijdens de officiële opening van het pand kiest voor eenvoud: een eenvoudige halsketting van aquamarijn met gouden zetting en slotje.

Na een aantal suffe kantoorbaantjes gooide Femke op haar 23e het roer volledig om. Na een cursus edelsmeden bij Nancy Roeters in Schiedam haalde die haar over om meer met haar creativiteit te doen. Zij ging fulltime naar opleiding tot edelsmid in Schoonhoven en is sindsdien gediplomeerd en lid van de Nederlandse Gilde van Goudsmeden. Nu al tien jaar maakt zij haar eigen collectie; eerst thuis en later bij galerie 't Walvisch in de Brandersteeg. Maar vanaf afgelopen weekend dus in een eigen atelier waar zij afgelopen zaterdag met drankje en hapje de nieuwe werkplek met haar klanten en kennissen feestelijk opende. Van woensdag tot zaterdag is Femke te vinden op Hoogstraat 84. Voor ideeën en afspraken ga je naar info@atelierfemm.nl .

6 reacties
Meer berichten


Shopbox