Mantelzorgers vorstelijk verwend door de Frankelandgroep

Door Kor Kegel

SCHIEDAM – Honderdvijftig mantelzorgers hebben onlangs een vorstelijk High Five-diner bijgewoond in de brasserieën van de Frankelandgroep. Zaterdag lieten dertig mantelzorgers zich het buffet goed smaken. Mantelzorgers Willy Strik en Hans Nossent: ,,We werden hartelijk ontvangen door medewerkers van de locatie Schiewaegh. Wat hebben die hun uitstekende best gedaan om deze middag gastronomisch te verzorgen. De Frankelandgroep staat uitstekend bekend om haar zorg in haar instellingen en aan huis. Maar als het gaat om het verwennen van mantelzorgers, scoren ze een dikke tien.. Wat een verwennerij!''

Het ging bij de drie High Five-diners om de mantelzorgers van thuiszorgcliënten van de Frankelandgroep. Deze mantelzorgers hebben veel op hun bordje. Ze moeten vaak, te pas en te onpas, bijspringen en de Frankelandgroep vond dat deze mantelzorgers wel een opsteker konden gebruiken.

Het idee werd gelanceerd op de Dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november. Mantelzorgers in het hele land stonden in de schijnwerpers, zo ook bij de Frankelandgroep, die de mantelzorgers van de vijf locaties in Schiedam en Vlaardingen een avondje uit in het vooruitzicht stelde.

Op zondag 11 februari vond het High Five-diner plaats in de brasserie van Harg-Spaland, waar veertig mantelzorgers aanschoven. Afgelopen vrijdag was het in de brasserie van Frankeland opnieuw een enorm succes, getuige de enthousiaste bedankjes die de dagen erna nog binnenkwamen. In een uitstekende sfeer hadden honderdtien mantelzorgers voortreffelijk gedineerd. ,,Mantelzorgers worden hogelijk gewaardeerd en dat mogen ze best weten!'' zegt Els Nauta, hoofd kwaliteit en communicatie van de Frankelandgroep.

Zaterdag vond het diner in buffetvorm plaats in Schiewaegh aan de Nieuwe Damlaan. De tafels waren rijkelijk bedekt met koude en warme voorgerechten en hoofdgerechten, vis- en vleesschotels en allerlei bijgerechten. Er was een uitgebreide saladebar en aan het eind volgde een gevarieerd dessertbuffet. ,,Voor ieder wat wils,'' zegt Els Nauta.

Ook de mantelzorgers van de intramurale bewoners zijn in het zonnetje gezet door ze een fotoshoot aan te bieden.

Meer berichten