Foto: R. Spruit

Wijkagent toont politiewerk aan welpen

Schiedam - De wijkagent van Groenoord, Fred Bravenboer, ontving zaterdag de welpen van de Scouting Tono-groep op het politiebureau. De meisjes en jongens wilden alles weten van het politievak.

Als wijkagent probeer je altijd contact te leggen met de inwoners van je wijk. Daarom nodigde wijkagent Fred Bravenboer zaterdag de welpen van de Scouting Tono-groep uit op het politiebureau. De Scoutinggroep, die haar groepshuis in Groenoord-Zuid heeft, kwam graag langs.

“De meisjes en jongens vinden politiewerk altijd erg interessant”, zo begint Kelsey van der Burg, een van de leidsters. “Tegelijkertijd kijken ze soms wel eens erg op tegen de politie, en durven ze niet altijd hulp te vragen als dat nodig zou zijn. Hier willen we ze laten zien dat de politie er in eerste instantie is om mensen te helpen, dus ook kinderen als dat nodig is”. Een onderwert dat ook door de wijkagent nog eens werd benadrukt.

De kinderen zelf kregen niet alleen uitleg over het politiewerk, maar mochten ook even rondkijken in het bureau. “Ja, vooral de kamer met alle monitoren en camera’s was leuk om te zien”, zo meld de 7-jarige Eva. De 9-jarige Emmanuel kiest toch voor de politieauto’s als meest indrukwekkende maar 8-jarige Floor houdt het op de cellen, ook al zijn die al een paar jaar niet meer in gebruik op dit bureau. De jonge scouts bedankten ‘hun’ wijkagent zeer hartelijk voor de uitnodiging.

Meer berichten

Shopbox