Logo nieuwestadsblad.nl


Ook de oudste jeugdleden van de Scouting Tono-groep klusten druk mee tijdens NLDoet
Ook de oudste jeugdleden van de Scouting Tono-groep klusten druk mee tijdens NLDoet (Foto: R. Spruit)

Scouts klussen tijdens NLDoet

Schiedam - Op verschilende plekken in Schiedam werd vrijdag en zaterdag druk geklust in het kader van NL-Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Het oranjefonds organiseert ieder jaar de NL-Doet actie, waarbij iedereen wordt opgeroepen een dag een handje te helpen. Schiedam telde maar liefst 18 aangemelde klussen, variërend van een uitje met de clienten van Ipse de Bruggen, het herstellen van de eendekooi bij de Babbersmolen tot aan het gereed maken van het nieuwe schip van de zeekadetten.

De Scouting Tono-groep in Schiedam-Groenoord gebruikte de NL-Doet voor het aanbrengen van extra noodverlichting en het verbeteren van de akoestiek in hun gebouw. Peter Zuurmond coördineerde de vrijwilligers. “Met een aantal vrijwilligers hebben we deze dag aangegrepen om heel wat kleine klusjes te doen en een tweetal grote. Doel is om het spelen van het spel van Scouting door de meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep net even wat veiliger en nog leuker te maken. Daar is deze dag natuurlijk ideaal voor”.

Niet alleen de vrijwilligers gingen hard aan de slag. Ook enkele jeugdleden staken, buiten de programma’s van hun leeftijdsgroep, de handen uit de mouwen, passend bij het idee van Scouting dat kinderen zelf initiatieven ondernemen en zelf hun handen uit de mouwen steken. “Zo leren ze op een hele leuke manier ook nog wat”, aldus Zuurmond.

2 reacties
Meer berichten


Shopbox