Foto: Cor Valk

Wijktalkshow Nieuwland vanavond in Schiewaegh

Als de vorige wijktalkshows in Oost en Noord maatgevend zijn, wordt ook de wijktalkshow vanavond in Nieuwland een interessante bijeenkomst. De samenwerkende lokale media ondervinden gastvrijheid van Schiewaegh aan de Nieuwe Damlaan. In De Serre van Schiewaegh begint de wijktalkshow om acht uur.

Schiedam - 'De Stem van Schiedam' is het motto van de samenwerkende media. Een week geleden was Noord aan de beurt. Er moet iets terugkomen voor de Blauwe Brug, vonden aanwezige bewoners. Het wijkcentrum op het Bachplein wordt node gemist. Veel wijkbewoners vonden er gezelligheid. Ook jongeren. Sinds de Blauwe Brug gesloopt is, hebben de bewoners van Schiedam-Noord meer overlast van hangjongeren. Dat kwam vorige week aan de orde tijdens de wijktalkshow in het andere wijkcentrum van Noord, De Brug op het Heijermansplein. Er werd gepleit voor het inzetten van jongerenwerkers en sportcoaches.
Toch waren er ook bewoners die erop wezen dat er tegenwoordig minder hangjongeren zijn dan vroeger. ,,Mobieltjes leiden blijkbaar af,'' zegt Hans Loendersloot, hoofd van openbare basisschool De Klinker. Hij constateert dat er in
Noord minder criminaliteit is dan in andere wijken van Schiedam; dat blijkt uit de statistieken. Wel zijn er veel inbraken. Buurtbewoners merken op dat de politie zich niet vaak laat zien. Men ervaart onveiligheid in het verkeer en toch ook in de directe woonomgeving. Maar andere wijkbewoners vinden Noord wel een prettige, rustige wijk waar het goed wonen is.
Het rustieke Tuindorp heeft wel plek voor jongeren, zegt de actieve wijkbewoonster Wil Binkhorst. Het wijkgebouw verkeert wel in slechte staat; er moet nieuwbouw komen. De hele week is het wijkgebouw in gebruik. Het is er vaak druk. Ze hoopt dat de nieuwe gemeenteraad en het bedrijfsleven behulpzaam willen zijn. Er zijn veel jeugdactiviteiten. Maar ook in Tuindorp zijn hangjongeren. Ze verplaatsen zich, er is weinig te doen en er wordt veel vernield. Natuurlijk was ook de mondige wijkbewoner Radboud Sinnecker aanwezig op de wijktalkshow van Noord. ,,In de avond en nacht is er veel te weinig licht in de wijk. De sociale veiligheid is niet zoals het moet'', vindt hij.

Meer berichten

Shopbox