Foto: Awe krijger

Betrokken Spartaan en gemeente Schiedam samen verder

Schiedam - Stichting De Betrokken Spartaan verzorgt tot zeker 1 januari 2020 de uitvoering van het omvangrijke project 'Streetrulez!'. Daarvoor hebben Manfred Laros, directeur van Sparta Rotterdam, en burgemeester Lamers namens de gemeente Schiedam zondag 4 maart hun handtekening gezet tijdens de speciale Waterweg-dag. Die wordt elk jaar door Sparta en de gemeente Schiedam georganiseerd in het stadion van Sparta.

Streetrulez! zet sport in om jongeren te activeren richting arbeidsmarkt of studie. Het biedt Schiedammers vanaf 16 jaar de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen. In ruil voor deze opleiding zetten de sportcoaches zich na het behalen van het diploma 200 uur per jaar in als vrijwilliger bij sportactiviteiten.

Blij

Sinds november 2017 is stichting De Betrokken Spartaan uitvoerend partner van Streetrulez!. Burgemeester Lamers: "Wat ben ik blij met deze samenwerking. Sportief zijn de gemeente Schiedam en Sparta al aan elkaar verbonden. Dat we samen met De Betrokken Spartaan sport nu ook verder maatschappelijk inzetten, maakt mij trots."

Ook directeur Manfred Laros van Sparta Rotterdam is enthousiast: "Sparta Rotterdam levert via haar stichting De Betrokken Spartaan een bijdrage aan het leefbaarder maken van de wijken in haar omgeving, niet alleen in Rotterdam maar óók in Schiedam. Het Kasteel ligt immers bijna op de grens van beide steden en Sparta heeft in Schiedam een grote achterban.''

Meer berichten

Shopbox