Magen en Ira krijgen goud in de categorie Scouts
Magen en Ira krijgen goud in de categorie Scouts (Foto: Richard Spruit)

Wisselbekers voor playbackende scouts

Schiedam - De kinderen van de Scouting Tono-groep streden zaterdag 3 maart 2018 om de wisselbeker van de playbackshow. Voor het 29e jaar alweer en met verrassende winnaars.

Bij de jongste leden, de Bevers, won Kim van den Graven. Het 4-jarige meisje zette een opzwepende versie neer van de pinguïndans. Bij de Welpen was het Naomi Kacan, 8 jaar, die de wisselbeker een jaar mag houden.

Scouts en Explorers

In de middag hielden ook de Scouts en Explorers hun playbackshow. Voor de Scouts waren het de 12-jarige Megan Spruit en Ira van Gils die de hoogste medailles omgehangen kregen. In de oudste categorie waren het Kelsy van de Burg (17), Monica Pool (17) en Charlotte van Roon (16) die goud mochten meenemen.

Allemaal meiden

“Allemaal meiden?”, werd Thomas Langeweg, een van de organisatoren gevraagd. "Klopt, maar dat is wel toeval. Ook de jongens deden mee met goede nummers, en er waren een aantal gemengde optredens. Dat geeft ook direct aan wat wij zo leuk vinden aan de playbackshow. Als je samen een nummer doet, moet je toch goed samenwerken. Dat vergt ook nog voorbereiding en planning. Daarnaast is het voor veel kinderen erg spannend om op een toneel te gaan staan terwijl al die ouders en opa’s en oma’s toekijken. Dan heb je toch even lef nodig om het toch maar te doen."

Leden uitgedaagd

Ook de komende weken daagt de Scouting Tono-groep haar leden weer uit, met onder andere een hike, verschillende speurtochten en deelname aan de Regionale Scouting Wedstrijden. Geïnteresseerden kunnen altijd kijken op www.scoutingtono.nl.

Meer berichten

Shopbox