Werk mee aan Magazine Herakles

Schiedam - Op het Stedelijk Gymnasium Schiedam is een aantal leerlingen bezig met het maken van een magazine over Herakles, een Griekse held en halfgod, bekend door de twaalf werken die hij moest uitvoeren.

Leven

Herakles werd geboren uit het overspel van Zeus. Daarom liet Hera, de vrouw van Zeus, Herakles belagen met twee slangen. Het kleintje bleek echter over grote krachten te beschikken en wurgde de twee slangen. Later zorgde Hera ervoor dat hij doordraaide en zijn kinderen vermoordde, hiervoor zou hij aan de wraakgodinnen worden overgeleverd. Om dit te voorkomen accepteerde hij twaalf werken uit te voeren onder de koning van Mykene.

Inhoud

Het magazine is opgebouwd uit een aantal verschillende onderdelen en ook andere Schiedammers wordt gevraagd een bijdrage te leveren.
De leerlingen zijn in ieder geval al bezig met het schrijven van een stuk over het leven van Herakles, met een interview met Herakles en met het bedenken van een horoscoop waarbij de twaalf maanden gelinkt worden aan de twaalf werken van Herakles.
Het magazine zal als het klaar is gedrukt worden door sponsor Magneet Communicatiecentrum.

Meedoen?

Schiedammers kunnen -zoals gezegd- ook meedoen. Of het nou met een gedicht is, een verzonnen verhaal of een twist op de originele mythe.
Lijkt het je leuk om hieraan mee te werken stuur je tekst in een mailtje naar: 1790@stgs.nl of per post naar: Redactie Herakles, Laseurpad 29, 3123NR in Schiedam.

Meer berichten

Shopbox