Foto: Lodi van der Weerden

Op Schravenlant kun je in vijf jaar het VWO door

Schiedam - Sinds vorig schooljaar mogen leerlingen op speciaal geselecteerde scholen 'versnellen'. Dus in plaats van zes jaar, vijf jaar over het VWO doen. In Schiedam kan dat op Lyceum Schravenlant. In augustus 2017 startte daar de eerste groep leerlingen die in vijf jaar het begeerde VWO-diploma hopen te halen. De ervaringen tot nu toe zijn veelbelovend.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) publiceert jaarlijks over onderwijs. Uit de meest recente rapportage blijkt dat Nederland internationaal een sterke positie inneemt. Met de Nederlandse ‘zesjescultuur’ valt het blijkbaar wel mee.

Nederlandse kinderen en hun ouders vinden onderwijs erg belangrijk. Dat blijkt ook deze weken weer nu groep acht op zoek is naar de juiste ‘middelbare’. Met name voor leerlingen die makkelijk kunnen leren, liggen er veel kansen. Wordt het een atheneum met extra vakken of een gymnasium? Maar ook het versneld doorlopen van het VWO behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Op die manier kun je al na vijf jaar doorstromen naar de universiteit. Uit onderzoek is gebleken dat het versneld doorlopen van het (middelbare) schooltraject positieve effecten heeft op schoolprestaties. De leerlingen in Schiedam, die in een stamklas zitten met leerlingen die de opleiding in zes jaar afronden, vinden het een pittige opleiding, maar zijn uiteraard wel trots op hun prestatie.

Meer berichten

Shopbox