Foto: R. Spruit

Klanten Specsavers steunen Scouting Tono-groep

Een jaar lang konden de klanten van opticien Specsavers uit het Liesveld in Vlaardingen sparen voor twee goede doelen. Dit weekend ontving de getroffen Scouting Tono-groep een cheque van € 946,20.

In mei brandde het gebouw van de Schiedamse Scouting Tono-groep vrijwel geheel af. Toen waren de klanten van de Vlaardingse vestiging van Specsavers al aan het sparen. “Elk jaar kiest Specsavers een landelijk doel, en elke vestiging kiest een lokaal doel waar klanten voor kunnen sparen via de Stichting Specsavers Steunt”, aldus Richard Spruit, de voorzitter van de getroffen scoutinggroep. “Voor ons is dat dus het juiste moment”.

De scoutinggroep is hard aan het werk om een nieuw definitief onderkomen te regelen. De scouts hebben tijdelijk onderdak gekregen in Boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel in Schiedam, een voormalig partycentrum. Daar gaat het op zich goed met de groep. “Er wordt door onze vrijwilligers keihard gewerkt. Daarmee hebben we hier een mooi onderkomen, ook al is het tijdelijk. De kinderen spelen het boeiende scoutingspel, wat niet alleen leuk is, maar ook erg leerzaam. Als scoutinggroep zijn we aan het groeien qua ledenaantal. Nieuwe leden zijn echter nog steeds welkom”. Vanaf 4 en een half jaar oud zijn meisjes en jongens welkom.

Het geld van opticienketen Specsavers wordt nog even vastgehouden voor het nieuwe onderkomen. Met de bijdragen wil opticienketen Specsavers de lokale verbondenheid van hun winkels omzetten in positieve actie voor de lokale gemeenschap. Voor Specsaver Vlaardingen gaat het daarbij om het gebied Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Voor 2018 sparen de Specsavers klanten voor inloophuis De Boei.

Meer berichten