Blazersensembles in de Jacobuskerk

In de Sint Jacobuskerk aan de Kerkweg 51 in Schiedam-Kethel vindt op alle zondagen van maart de Concertcyclus "Een Klassiek Uur Radboud" plaats. De kerk is elke zondagmiddag in maart vanaf 14 uur open voor bezichtiging en van 15 tot 16 uur is er muziek in de kerk.
In samenwerking met muziekvereniging Sint Radboud treden er diverse ensembles op. Zo kunt u luisteren naar een professioneel klarinetten ensemble, een ensemble met koperblazers en het Rotterdam Saxofoon Kwartet. Daarnaast zal het orkest van Sint Radboud als een groot ensemble met hout- en koperblazers en slagwerk een optreden verzorgen.
De Jacobuskerk is een neo-romaanse kerk en dateert van 1890. Enkele jaren terug heeft dit rijksmonument zijn 125 jarig bestaan gevierd. Het interieur is opgetrokken uit blokken mergelsteen afkomstig uit Zuid-Limburg. Met zijn houten blauwgeschilderde en met sterren versierde plafond tezamen met de glas-in-loodramen in het priesterkoor en doopkapel is het een lust om gezien te worden. De Jacobuskerk wil vaker open zijn voor een breed publiek om deze prachtige kerk te komen bezichtigen. Alle zondagen in maart 2018 is de kerk dus het decor van een uurtje blaasmuziek.
De concerten duren van 15 tot 16 uur met een kleine pauze. Kaartjes kosten € 3,- per concert en zijn te koop voor aanvang in de kerk. Een passe partout kost € 10,-. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Meer informatie over de Jacobuskerk is te vinden op www.jacobuskethel.nl en over muziekvereniging St.Radboud op www.sintradboud.nl.

Meer berichten