Foto: Bart Bos

It giet oan

Legendarische woorden waarmee Henk Kroes, voormalig voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, de Elfstedentocht aankondigde. Met de vorst in het land worden de ijzers weer uit het vet gehaald en geslepen, hopende op die verlossende woorden: It giet oan (het gaat door).

Of het dit jaar zover komt, daarover bepalen de weergoden. Spannend is het wel, voor zowel de schaatsliefhebbers, als de ijsbaan op het Stadserf. Met de vorst voor de deur werd zaterdag de ijsbaan feestelijk geopend.

De openlucht ijsbaan van ruim 450m2 biedt bezoekers de mogelijkheid om in winterse sfeer te genieten van een sportief rondje op de ijzers, wat kan worden afgewisseld met een bezoekje aan het restaurant met buitenbar voor een smaakvolle lunch en diner, of een traditionele warme chocolade melk met slagroom. Tot en met 4 maart kunnen bezoekers genieten en meedoen aan vele bijzondere dag- en avondactiviteiten, waaronder curling competities, kunstschaats shows, discoschaatsen, workshops, proeverijen, kidsentertainment en nog veel meer.

Nu maar hopen dat de weergoden geen concurrentie bieden met gratis natuurijs.

Meer berichten