Bewoners kunnen bij Linda Vogel aangeven hoe en met wie zij het liefst op de foto gaan. (Foto: Argos)
Bewoners kunnen bij Linda Vogel aangeven hoe en met wie zij het liefst op de foto gaan. (Foto: Argos)

Alle bewoners bij Argos op de foto!

Schiedam - De honderden bewoners van de elf huizen van Argos Zorggroep gaan één voor één op de foto. Fotografe Linda Vogel gaat ze op prachtige wijze portretteren. Als de bewoners het leuk vinden, kunnen ze ervoor kiezen om samen met partner, kinderen en kleinkinderen te worden gefotografeerd.

Het is een cadeau aan de bewoners, waarmee Argos Zorggroep in een veel voorkomende behoefte wil voorzien. Vaak bestaan er geen mooie actuele foto's van ouder wordende mensen. Er is nooit tijd voor gemaakt, het is vergeten, er is niet aan gedacht. Het komt heel veel voor, dat de familie het betreurt geen mooie foto als herinnering te hebben. Argos Zorggroep heeft daar notitie van genomen en gaat er wat aan doen.
Een mooie foto is een waardevol bezit, voor nu en voor later. ,,Ik werd toevallig benaderd door een fotograaf die ouderen portretteert,'' zegt Margaret Borsboom. ,,Mijn moeder is onlangs overleden en ik had het fantastisch gevonden om een mooie, waardige foto van haar te hebben. Zo is het idee ontstaan om onze bewoners een professionele portretfoto aan te bieden.''
Margaret Borsboom is betrokken bij het evenementenbureau van Argos Zorggroep. Dat is een speciaal team dat inspeelt op vragen en behoeften van bewoners en mantelzorgers en dat kunnen heel uiteenlopende verzoeken zijn. Bijvoorbeeld een klassiek kamerconcert. Een cabaretprogramma. Of de beschikbaarheid van knuffeldieren op de afdeling.
Karin Hersbach, leidinggevende van het team, vertelt: ,,In elk van onze huizen verschillen de wensen en iedere bewoner is daarbij uniek. Dat vormt het uitgangspunt van onze zorg- en dienstverlening. Met de verscheidenheid aan mogelijkheden hopen we geluksmomenten te creëren door hen te laten genieten van muziek, optredens en gezelligheid.''
Het evenementenbureau heeft goede afspraken met artiesten. ,,En nu dus ook qua fotografie. De komende maanden zal Argos Zorggroep de foto als cadeau aanbieden aan al onze bewoners en hun zorgwaarnemers.''

Argos Zorggroep heeft zes huizen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en vijf huizen in Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet en Spijkenisse.
Alle bewoners gaan op de foto – als ze het leuk vinden uiteraard, niemand is verplicht. En alle bewoners hebben de vrijheid om te kiezen of ze met de familie op de foto willen.
De bewoners en mantelzorgers krijgen uitvoerige informatie en hebben alle invloed op het gewenste resultaat.
En ze hoeven niet naar de kapper of nieuwe kleren te kopen, want fotografe Linda Vogel zorgt dat iedereen sowieso op z'n paasbest op de foto komt.

Meer berichten