Vanaf aanstaande zaterdag kan er weer geschaatst worden op het Stadserf. Dan hopen we dit beeld weer veel te zien (Foto: Yannick van de Wijngaert)
Vanaf aanstaande zaterdag kan er weer geschaatst worden op het Stadserf. Dan hopen we dit beeld weer veel te zien (Foto: Yannick van de Wijngaert) (Foto: Bart van der Linden)

Winterse sferen op het Stadserf

SCHIEDAM – Het Stadserf heeft zijn ijsbaan terug! Dit keer niet overdekt, maar gewoon in de open lucht. Met de komst van Winter Village, kan er vanaf zaterdag 3 februari een maand lang naar hartenlust worden geschaatst. Maar er ligt niet alleen een ijsbaan van 500 m2. Winter Village zorgt voor een complete winterse beleving, met activiteiten en een restaurant. "We willen vasthouden aan dat oer-Hollandse gevoel."

Jarenlang was Winterland Schiedam een ware publiekstrekker voor jong en oud. Tot op een gegeven moment het evenement zo groot werd, dat de brandveiligheid in het geding kwam. Hierdoor verhuisde Winterland Schiedam naar het Bachplein. Veel Schiedammers vonden het maar treurig, zo'n leeg plein met de winter. Maar dit jaar is alles anders. Winter Village heeft het stokje overgenomen en pakt net als Winterland Schiedam groots uit. Ze wonnen de aanbestedingsprocedure die de Gemeente Schiedam had uitgezet. "Wij zijn bekend binnen het ijsbaanlandschap en hebben de ervaring en middelen om dit te doen", vertelt projectmanager Verity Manley van Winter Village. Met zes locaties door heel Nederland zetten ze een winters concept neer dat de Schiedammer moet verleiden naar Winter Village toe te komen. Manley: "De bezoeker koopt niet alleen een kaartje voor het schaatsen, maar voor de totale beleving. We zoeken hiervoor de samenwerking met lokale partners. We willen vasthouden aan dat oer-Hollandse gevoel. Dus niet schaatsen op een overdekte ijsbaan, maar in de open lucht. Er is een terras en een restaurant waar mensen terecht kunnen voor poffertjes, pannenkoeken of erwtensoep." Ook organiseert Winter Village veel activiteiten om het schaatsen heen. "Bij de opening treedt de Schiedamse Big Band Crossover op, zijn er curlingcompetities, gaan we iets doen met carnaval en Valentijnsdag en is er een Olympische middag, waarbij je op een groot scherm de Olympische Spelen kunt volgen", aldus Manley. En kun je nog wel een beetje hulp gebruiken bij het schaatsen, dan kunnen er ook schaatslessen worden gevolgd. Scholen uit de regio hebben daarnaast de mogelijkheid om deel te nemen aan het schoolschaatsen. Ondanks het feit dat de kerstvakantie al lang en breed achter de rug is, gaat naarmate de opening dichterbij komt, het evenement steeds meer leven, zegt Manley. "Feit is dat we niet eerder terecht konden, omdat de aanbestedingsprocedure pas later is gestart. Maar deze periode is voor ons best goed. Wij vinden het leuk om dit nu in februari te doen. De drukte is een beetje voorbij, dus men heeft iets om naar uit te kijken. En we pakken ook nog de voorjaarsvakantie mee." Kijk op www.wintervillageschiedam.nl voor meer informatie.

Meer berichten