Foto: Frank Willemse

Buren tegen bordeel op Graveland

De vergunning is gegeven voor de seksinrichting op het industrieterrein. Maar de buren -ondernemers en botenbezitters- zijn boos en ontevreden dat zij niet geraadpleegd zijn over de vestiging van het luxe bordeel. Ze voelen zich buitenspel gezet door B&W die met een legaal bordeel de illegale prostitutie terug wil dringen in Schiedam.

SCHIEDAM - De buren zijn er niet gelukkig mee. Woedend zelfs, dat de gemeente Schiedam een vergunning geeft voor de vestiging van een luxe bordeel op bedrijventerrein Gravelandsepolder. Zowel de watersportvereniging (WSV De Schie) als de ondernemers van het industrieterrein zitten niet te wachten op een luxe bordeel naast hun deur. Al in de zomer maakte de gemeente bekend dat zij een bordeel op het industrieterrein wel zien zitten. Pas nadat vorige maand de vergunning in deze krant werd aangekondigd kwamen de boze buren daar tegen in verweer.

Het pand aan de Van Vlissingenstraat 2b ziet er wat verwaarloosd uit. Het is een werkplaats met kantoor met eromheen eigen parkeerplekken. Hiervoor werd het gebruikt als handelshuis, was het onderkomen van een aannemer en werkplaats. Sinds het te huur staat wil ondernemer John Marktwat van Salon 261 in Alphen aan den Rijn ook in Schiedam een luxe seksclub vestigen. Net als in Alphen op een verlaten plek -een industrieterrein- waar de klanten met de auto naartoe komen. Het pand in Schiedam krijgt een tiental kamers voor de dames.

De gemeente laat een seksinrichting toe als zij aan de strenge eisen voldoet, verklaarde burgemeester Lamers toen hij de vergunning afgaf. Zeker nadat er inlichtingen waren ingewonnen (BIBOB) en bekend werd dat er geen criminele banden waren van eigenaar of zaak. De omliggende bedrijven van de Spaansepolder zijn minder blij met deze nieuwe ondernemer. Zij vrezen dat het bedrijventerrein in plaats van opgeknapt, juist onveiliger wordt door de seksclub. Ze zijn verrast en voelen zich buitenspel gezet door de gemeente Schiedam die zonder de ondernemers te informeren het luxe bordeel 'er door wil drukken'. Met ruim 200 protesten willen de buren samen met bewoners van de Polderweg alsnog voorkomen dat de seksinrichting daar komt.
De eigenaar John Markwat (47) vindt juist dat zijn bedrijf heel discreet werkt en niet voor overlast zal zorgen. Er komen geen grote reclames aan de gevel en er komt zelfs een bar zonder alcohol.
Het wordt een onopvallend pand met beveiligingscamera's en parkeerplekken: stijlvol met luxe erotiekruimtes waar dames zelf een kamer kunnen huren.

Meer berichten