Foto: Frank Willemse

Succesvolle sponsordag bezorgt Tiana bijna een aangepaste auto

Met meer dan honderd bezoekers en een opbrengst van drieduizend euro zijn Tiana en haar moeder dik tevreden. Het is niet genoeg voor een nieuwe aangepaste auto maar wel een flinke aanzet. Bovendien was het een prachtige dag voor Tiana en haar pony Lotte.

Door Frank Willemse

SCHIEDAM - Midden in de piste geeft Tiana in haar rolstoel een demonstratie met haar pony. En laat ze de kunstjes zien met haar geliefde pony Lotte die op het commando van Tiana pionnen omschopt of muziek maakt op een keyboard. Dankbaar applaus volgt van het publiek dat op de sponsordag is afgekomen in paardenstalling 't Einde in Kethel.
Een speciale dag is het voor Tiana (22) die best wel ontroerd en zenuwachtig is voor deze dag. Zou het lukken om genoeg geld in te zamelen voor een nieuw busje, nu de vijftien jaar oude combo 'op' is. De schokbrekers zijn helemaal versleten, heeft de garage laten weten. Geen auto meer om lang in te rijden. En Tiana moet nog al eens van haar huis in de Woudhoek naar de manege aan de Groeneweg worden gereden. Haar moeder doet dat overigens met liefde, maar dan moet er wel veilig vervoer zijn. Ook de regiotaxi is geen alternatief. ''Dan ben je enorm gebonden en de wachttijden zijn zo lang.''

TV

Genoeg publiek en ook Hart van Nederland van de TV komt langs om verslag te doen van de publieksactie om voor Tiana Hulhoven en haar moeder een nieuw vervoermiddel bij elkaar te harken. In de stallen zijn er wedstrijden en demonstraties en is er een veiling, zoals een vakantiereisje compleet met paard en tweedehands paardenspullen. Hoeveel mensen er precies zijn gekomen, weet Tiana's moeder niet. Wél dat de erwtensoep uitverkocht is en dat er broodjes bij gehaald moesten worden. De producten op de Sponsordag werden geschonken door sponsors als Jumbo en andere Schiedamse winkeliers. De manege en haar pony zijn Tiana's lust en leven: 'Hier kan ze zichzelf zijn en is ze gelukkig. Hier wordt ze als een 'gewoon' mens behandeld.''

Opbrengst

De opbrengst schat moeder Judith op ruim 3000 euro. Samen met een eerdere crowdfund-actie is dat goed voor bijna de helft van een aangepast busje.
Nog niet genoeg dus maar ze hoopt de rest van het geld met nieuwe inzamelingsacties bijeen te krijgen.''Ze verdient het om elke dag naar de stal te kunnen reizen'' zeggen de organisator van de sponsordag Judith van de Graaf en dochter in koor.
''Haar liefde voor paarden mag Tiana niet afgenomen worden''.

Meer berichten