de laatste der mohikanen
de laatste der mohikanen (Foto: Bart Bos)

Van Haren terug, Duetz Kleding neemt Adam over

Schiedam - Het is een komen en gaan in het centrum. Schoenengigant Van Haren komt terug naar Schiedam, kledingbedrijf Duetz uit Zeist neemt onder de Schiedamse Adam-vestiging over uit het Mc Gregor faillissement. 

Al sinds mensenheugenis zit aan het begin van de Hoogstraat een 'betere' herenmodezaak. Wie kent niet Janse herenmode, niet voor iedere Schiedamse portemonnee, maar wel beeldbepalend voor de Hoogstraat. Een aantal jaren terug is Janse opgevolgd door Adams Brandstore, met dezelfde uitstraling. Onlangs hingen er grote posters op de etalages met de boodschap 'Wij gaan sluiten' en leek de laatste der Mohikanen in het eerste winkelblok aan het begin van de Hoogstraat te verdwijnen. In dezelfde week werden we ook al overvallen met het nieuws over Kijkshop wat, als er geen overname komt, een groot gat slaat op de begane grond in de Nieuwe Passage, waar eerder Big Bazar en Schoenenreus grote vloeroppervlakten achterlieten. En dan was er ook nog het bericht dat kapsalon Yes vertrekt.
Gelukkig is er ook goed nieuws: Van Haren komt terug en het familiebedrijf Duetz Kleding uit Zeist neemt onder andere de Schiedamse Adam over. ''De winkel zal na een re-styling naar verwachting eind februari weer opengaan'', zeggen ze bij Duetz.

Alle medewerkers die nog werkzaam zijn bij de (landelijk gezien) 17 Adam-vestigingen gaan mee, evenals de merkrechten op de naam 'Adam' en de Adam-webshop. De overnamesom en aanvullende investeringen worden mede gefinancierd met een crowdfund campagne ter grootte van € 1.750.000 die van start is gegaan op het platform van Collin Crowdfund.

Meer berichten