Nog een keer speelden Hermes DVS cricket op het veld, dat binnenkort bedekt wordt met een laag zand en waar later woningen verrrijzen. (Foto: Jaco van Giezen)
Nog een keer speelden Hermes DVS cricket op het veld, dat binnenkort bedekt wordt met een laag zand en waar later woningen verrrijzen. (Foto: Jaco van Giezen) (Foto: Gerard Verver)

Hermes DVS nam in stijl afscheid van cricketveld

SCHIEDAM – Met een midwinters potje cricket tussen de Legends en het eerste- anno-nu (met veel veelbelovende jeugdspelers) nam Hermes DVS op de laatste zaterdag van 2017 afscheid van het huidige cricketveld. Om het geschikt te maken voor woningbouw krijgt het een dikke zandlaag en de lichtblauwen elders een nieuwe piste.

"Natuurlijk hadden we wat graag nog een jaartje op ons veld gebleven", bekent cricketvoorzitter Jaco van Giezen. Maar de inspanningen, die de gemeente verrichtte om elders in het sportpark de loper uit te leggen waren dermate bevredigend en geruststellend, dat de overstap met een gerust hart wordt gemaakt. "Ons is gegarandeerd, dat er op tijd een cricketveld ligt en er een tijdelijk clubgebouw staat met de nodige voorzieningen." Daardoor ontstaan er in het komende seizoen twee uitvalsbases. "Het nieuwe veld voor wedstrijden en het oude complex voor de training." Daarmee vervalt het in de wandelgangen nogal eens geopperde alternatief om naar Excelsior'20 uit te wijken. "Daar is nooit sprake van geweest", stelt Van Giezen gedecideerd. "De gemeente heeft veel energie gestoken om voor ons in Harga een oplossing te vinden. Dan zou het niet erg chique zijn voor Thurlede te kiezen." Dat het in de plannen opgenomen en beloofde graswicket er in april nog niet ligt, neemt Hermes DVS voor lief. "Dat zal wel 2019 worden. Maar er ligt in het voorjaar wel een mooie grasmat. Daar hebben we vrede mee."

Meer berichten