Foto: Rob Kamminga

Softbal leeft weer op

SCHIEDAM – De S van softbal neemt al tal van jaren een prominente, eerste plaats in in de naam van SV&HV Schiedam. Dat bleef ook zo nadat softbal, na een periode van bloei met het eerste team in de hoofdklasse en jeugdteams die zich konden meten met de besten van Nederland, in een dip belandde. Maar inmiddels klimt deze zomersport uit het dal en wordt in sportpark Bijdorp het verloren terrein langzaamaan terug veroverd.

Zo bereikte het Onder17-negental de hoogste jeugdklasse, is er aanwas bij de jeugd en werden bij de senioren, die aangestuurd worden door hoofdcoach Will Oosterveer, eindelijk weer eens meerdere teams aangemeld voor de competitie.

De jeugd telt twee juniorenteams en mogelijk komt er nog een aspirantenteam bij. Deze maand begint in de zaal de training, die medio maart/begin april naar het veld verhuist.

"Wij zoeken nog speelsters tussen 12 en 18 jaar. Ook voor jongere of oudere meiden is er altijd plaats", meldt jeugdcoördinator Shirley Vervloet. Meer informatie over softbal bij Schiedam staat op www.svhv-schiedam.nl. Of mail aan info@svhv-schiedam.nl.

Meer berichten