Speurtocht Snoeplandschap op de tentoonstelling Sticky Business.
Speurtocht Snoeplandschap op de tentoonstelling Sticky Business. (Foto: Kim van Dee)

Kindermiddag met bakwedstrijd in het Stedelijk

SCHIEDAM - Op de laatste dag van de kerstvakantie, op zondag 7 januari, organiseert het Stedelijk Museum Schiedam allerlei feestelijke activiteiten met minder suiker. Luister naar zoete verhaaltjes, bak gezonde cupcakes of maak een filmpje waarin snoep de hoofdrol speelt. Wil je weten wat kunstenaars met snoep maken? Loop dan mee met de rondleiding door Sticky Business. De verleiding van suiker in de kunst en laat je inspireren om de mooiste cupcakes te maken.

Speurtocht door de tentoonstelling 
In de speurtocht is veel te ontdekken. Wat zie, ruik of proef jij? We hebben speurtochten voor verschillende leeftijden van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Ga op reis door de suikerwereld.

Zoete verhaaltjes 
Kom lekker bij het haardvuur zitten en luister naar zoete verhaaltjes. 

Workshop: stop-motion film 
Maak met snoep en suikerklontjes je eigen suikerzoete filmpje.

Familierondleiding 
Kom samen met je ouders kijken naar kunst over suiker. Fantasieën komen tot leven bij het supergrote snoeplandschap. De gids vertelt je alles over de bubbelende ketel met suiker.

Bakwedstrijd 
Zijn gezonde cupcakes lekker? Als jij ze zelf maakt wel! Versier ze met wortelslierten, kokosrasp en nootjes. De drie beste, creatiefste, kunstzinnigste bakkers winnen een leuke prijs. De bakmiddag is gratis voor kinderen. Ook de tentoonstelling Sticky Business is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. Schiedammers betalen 5 euro. Gratis met RotterdamPas, Museumkaart.

ZONDAG 7 JANUARI 11.00 - 15.00 UUR
 

Meer berichten