Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis. (Foto: H. Hekkert)
Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis. (Foto: H. Hekkert) (Foto: H. Hekkert)

Familie-uitje in de kerstvakantie

Het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis is in de kerstvakantie ruim geopend met tal van activiteiten.

Om het verhaal van de brandweer in Nederland ook in de wintermaanden te kunnen vertellen zet het museum van 23 december t/m 7 januari haar deuren wijd open voor het publiek. Op museumdagen kunnen bezoekers dan van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Industriehaven 8 in Hellevoetsluis terecht om de bijzondere collectie brandblusmiddelen te bewonderen en van alles te weten te komen over de brandweergeschiedenis van Nederland. Daarnaast worden er op verschillende dagen extra activiteiten voor de bezoekers georganiseerd.

Zo kunnen bezoekers van het museum op donderdag 28 december en op donderdag 4 januari een presentatie bijwonen over “De geschiedenis van de Vesting”, waarin diverse wetenswaardigheden en verhalen worden verteld over het ontstaan van de Hellevoetse vesting. Daarbij komen vanzelfsprekend ook de twee monumentale marinegebouwen, waarin het Nationaal Brandweermuseum sinds 1962 is gevestigd, aan de orde.

Donderdag 28 december vindt er tevens een boekpresentatie voor kinderen plaats. Op verschillende momenten op de dag zal brandweerofficier en schrijfster Sharon Wünsch voorlezen uit haar nieuwe boek “Brandee het brandweermeisje” en daarbij allerlei veiligheidstips geven. Het boek, waarin het meisje Brandee spannende avonturen beleeft in haar poging om bij de jeugdbrandweer te komen, zal zowel jong als oud zeker aanspreken.

Bezoekers van het museum die naast het bekijken van de collectie nog meer te weten willen komen over de brandbestrijding en de blusmiddelen in Nederland kunnen op dinsdag 2 januari terecht voor een gratis rondleiding door het museum. Dinsdag 2 januari is ook de dag dat een aanwezige deskundige over technische details van de bluswagens vertelt, aangevuld met aanstekelijke verhalen uit de praktijk. Wie dus meer wil weten over de technische achtergrond van de aanwezige brandweervoertuigen doet er goed aan op dinsdag 2 januari langs te komen in het brandweermuseum.

Als afsluiting van de activiteiten in de kerstvakantie is er op vrijdagochtend 5 januari een kinderexcursie speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. De excursie, met verschillende leuke activiteiten, wordt georganiseerd i.s.m. de afdeling Leer&Beleef van de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en start vanuit de bibliotheek. Meer info en aanmelding via www.leerenbeleef.nl. Exacte data en tijden staan op: www.nationaalbrandweermuseum.nl.

Meer berichten