Verver gaat eindelijk haar schuld aflossen

Maandenlang probeerde oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam de afwikkeling van haar faillissement te traineren. Toch is het de curator gelukt een regeling te treffen met de familie, die een schuld heeft van 2,7 miljoen euro. Dat blijkt uit het recentste faillissementsverslag dat het Algemeen Dagblad mocht inzien.

SCHIEDAM - De familie Verver - Wilma Verver (foto) is oud-burgemeester van Schiedam - leidde de curator en rechter-commissaris, die zich bezighouden met de afwikkeling van het faillissement, maandenlang om de tuin. Zo moesten de Ververs officieel rondkomen van een inkomen van 1.400 euro, maar leefden zij in een riante woonboerderij op de Veluwe met een huur van 2.050 euro. 

Over hun inkomsten uit de fysiotherapiepraktijk van echtgenoot Gerard Verver zwegen zij in alle talen. Nu blijkt dat die praktijk in Harderwijk wel degelijk inkomsten genereert waar de familie van leefde en waar ook hun luxe onderkomen van werd betaald. Op die inkomsten legde curator Kees van den Bergh eerder dit jaar al beslag.

Diezelfde curator is nu een regeling overeengekomen met de familie. Zo moet in acht maandelijkse termijnen een bedrag van 37.750 euro worden overgemaakt aan de tot voorheen lege faillissementsboedel. Daarnaast komt er maandelijks 2.100 euro binnen via de aow- en pensioenuitkering van het stel.

Het totale bedrag in de boedel bedraagt daarmee momenteel 42.666,30 euro. Geld dat bestemd is voor schuldeisers als ABN Amro en het Schiedamse bouwbedrijf Van den Tempel, die het faillissement in de zomer van 2016 aanvroegen. Ook is de veelbesproken woning van de Ververs aan de Burgemeester Knappertlaan in Schiedam, die door Van den Tempel in 2007 werd verbouwd, maar nooit werd betaald, verkocht. Dat betekent dat er nog eens 785.000 euro bijkomt. ,,Toch blijft de familie met een enorme restschuld zitten, die zij waarschijnlijk tot in lengte van dagen moet afbetalen'', stelt rechter-commissaris Vincent de Winkel.

Meer berichten