Logo nieuwestadsblad.nl


Foto: Ron van Rutten

Jongeren aan de slag tijdens Start-up

Na het grote succes van vorig jaar vond op dinsdagavond 28 november een nieuwe editie van de I’ve Got the #Power Start-up plaats in het Wennekerpand. Ruim 100 jongeren van 14 tot en met 27 jaar kwamen bij elkaar om workshops te volgen en kennis te maken met elkaar, de stad en verschillende organisaties en verenigingen. Samen maakten zij plannen voor nieuwe initiatieven voor álle jongeren in de stad.

Tijdens een gezamenlijk diner en verschillende workshops en activiteiten leerden de aanwezigen elkaar beter kennen en ontdekten zij wat er wordt georganiseerd voor en door jongeren in Schiedam. Ook gingen ze in gesprek met organisaties waaronder Rabobank Rotterdam, Stroomopwaarts MVS en Loodswezen Rotterdam-Rijnmond. Zo werd er gesproken over welke informatie jongeren nodig hebben om de juiste keuze te maken voor een studie of beroep. Werden er plannen gemaakt om inwoners, jong en oud, bij elkaar te brengen, bijvoorbeeld door middel van sport. En werden er persoonlijke en inspirerende verhalen voorgedragen na de workshop Spoken Word.

Er stond ook een primeur op het programma: de première van de I’ve Got the #Power documentaire. Een onthullende film die diversiteit onder Schiedamse jongeren in beeld brengt en laat zien hoe jongeren uit onze stad denken over thema’s als discriminatie, homoseksualiteit, vluchtelingen, participatie en hun toekomst in Schiedam. De documentaire zal komende maanden ook op andere plekken in Schiedam worden vertoond.

Het programma van de Start-up is opgezet samen met een groep enthousiaste jongeren van onder andere de DSW Jongerenraad, Stroomopwaarts Jongerenraad en deelnemers van de verschillende Meet-ups. Het kwam tot stand onder begeleiding van de Kleine Ambassade in samenwerking met de Gemeente Schiedam.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox