Logo nieuwestadsblad.nl


Foto: Bart Bos

Terug naar de natuur

Het is de droom van velen, een huisje in de natuur tussen het groen. De bewoner van het huis op de foto neemt dit wel erg letterlijk. Al jaren is het huis bekleed met een groen tapijt van klimop, de dakkapel is al jaren niet meer gezien door de buren.

“Ach, het is nog erger geweest”, weet een buurtbewoner te vertellen. “Vroeger kon je de woonkamerraam en de voordeur ook bijna niet meer zien. Maar je zal er toch maar naast wonen, moet je zien, de begroeiing klimt zelfs bij de buren langs het bovenraam.”

Eerder dit jaar heeft een andere verontruste buurtbewoner een poging ondernomen om het groen te laten kortwieken via een oproep in het ledenblad van de bewonersvereniging. Hierbij vroeg hij hulp aan de familie van de bewoner, buurtbewoners en het WOT. De schreeuw om hulp lijkt echter tevergeefs te zijn geweest gezien het huis nog steeds in het groen verscholen staat.

Tja, de bewoner moet natuurlijk wel mee willen werken”, vertelt de buurtbewoner verder. “Buren of familie bereiken niets als de bewoner niet meewerkt. En deze lijkt het wonen in het groen wel prettig te vinden. Tenslotte woont ie al jaren zo zonder snoeischaar.”

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox