Logo nieuwestadsblad.nl


Aad Juijn (mi) en Theo van Zessen (rv)…
Aad Juijn (mi) en Theo van Zessen (rv)… (Foto: Frans Groeneweg)

HZP Schiedam wint dik van HIA

Maandagavond 20 november kwamen de schakers van HIA (Hendrik-Ido-Ambacht) op bezoek bij de schakers uit de Gorzen. Teamleider Fide meester John van Baarle kon bogen op de complete basis. Frans Groeneweg aan bord 5 stond iets minder, maar zag zijn tegenstander het remisevoorstel aanvaarden, ½-½. Aan bord 7 profiteerde Cees Verhagen optimaal van zijn tegenstanders slechte ontwikkeling, 1½-½. Aad Juijn veroverde aan bord 3 een kwaliteit, en tikte de partij rustig uit, 2½-½. Teamleider en kopman Fide meester John van Baarle zette aan bord 1 zijn tegenstander ogenschijnlijk gemakkelijk van het bord, 3½-½. Andries Schukking kan dit seizoen de vorm niet vinden en kwam deze keer in een verloren eindspel terecht, 3½-1½. Voorzitter Theo van Zessen kwam aan bord 4 een pionnetje voor, helaas bleek dit niet genoeg voor de winst, 4-2. Aan bord 2 wist Daniël van Loenen er een uitermate spannende partij van te maken, door de complicaties kwam de tegenstander in tijdnood en uiteindelijk ging deze in verloren stelling door zijn vlag, 5-2. Aan bord 8 speelde Daan van Loenen (sr.) een strategische partij welke laat op de avond in remise verzandde, 5½-2½.

Door deze overwinning hebben de schakers uit de Gorzen de kelder van het klassement verlaten, en zijn nu opgeklommen naar de middenmoot van de 1e klasse A.

Lijkt schaken u ook iets, kom gerust eens langs. Voor informatie en een sfeerindruk van HZP Schiedam kunt u terecht op: http://hzpschiedam.blogspot.nl/

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox