Logo nieuwestadsblad.nl


Foto: Bart Bos

Wat te doen met de Willibrordusschool?

Dat is al enkele jaren de vraag sinds bekend werd dat de school zou fuseren met de Gorzenschool aan de Dwarsstraat. ''Het wordt in ieder geval geen asielzoekerscentrum, dat weet ik wel zeker”, aldus wethouder Stam die dat in 2015 met stellige zekerheid beloofde aan omwonenden. Inmiddels zijn alle leerlingen overgeplaatst naar de Dwarsstraat en staat de school aan de Numandorpsestraat er verlaten bij. Op de ramen hangen de bekende posters van een leegstandbeheer.


“Het wachten duurt nu wel lang”, vertelt een omwonende van het schoolgebouw. “Toen we te horen kregen dat de school leeg kwam te staan zagen we de bui al hangen, een asielzoekerscentrum in de straat. De gemeente was op zoek naar bruikbare panden en een voormalige school in Nieuwland is tenslotte ook uiteindelijk gebruikt voor de opvang van statushouders. Maar wethouder Stam deed bewoners de belofte dat dit absoluut niet het geval zou zijn.”

Nu de school al een tijdje leeg staat, en er geen concrete plannen met de school lijken te zijn, worden sommige omwonenden wel onrustig. Want wat te doen met het grote kostbare gebouw die ruim 10 jaar geleden nog voor veel geld grondig is verbouwd? Sloop lijkt nog geen optie.

“Begrijp me goed, ik heb niets tegen asielzoekers. Maar als omwonende met een koophuisje kijk ik, en meerderen met mij, een beetje angstig naar de toekomst”, licht de man toe. “Nu kunnen we Stam nog aan zijn jasje trekken als dit idee wordt geopperd, maar volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Nu Stam heeft aangegeven zich terug te trekken uit de Schiedamse politiek, hoeveel waarde heeft zijn belofte dan straks bij een nieuwe gemeenteraad?”

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox