Logo nieuwestadsblad.nl


Toon Mentink is Schiedams' trots in The voice of Holland. Elke vrijdag op RTL 4. (Foto: TVOH)
Toon Mentink is Schiedams' trots in The voice of Holland. Elke vrijdag op RTL 4. (Foto: TVOH) (Foto: Frank willemse)

Schiedamse Toon in Voice-battles

SCHIEDAM - Met zijn helblonde haar en cleane uitstraling valt hij op. En door zijn zwoele stem óók, want twee stoelen van Voice-coaches Ali B en Sanne draaiden om toen de Schiedamse zanger in de spotlight stond bij The voice of Holland. Toon Mentink staat nu nog achter de bar in lokaliteit Lucas, maar misschien is hij binnenkort wel de Nederlandse Ed Sheeran?

Zijn keuze voor Ali B als coach in het programma The voice of Holland deed menig kijker verbazen. Maar het leverde naast een prachtig plaatje -van donker krullend lang haar naast een blonde jonge Viking- ook een prima samenwerking tussen rapper en sfeerzanger op. Volgens Toon is Ali B. een keiharde coach die precies vertelt waar het aan schort bij zijn presentatie. Een keiharde leraar, en dat bevalt de 21-jarige hockeyer van HCS wel. Dat is hij gewend om, net als bij sport, tot betere prestaties te komen.

Met het nummer 'Catch and release' van Matt Simons lukte het hem twee stoelen te laten draaien. Met zijn zwoele en romantisch interpretatie van de song wist hij de coaches te overtuigen van zijn muzikale kunnen. Na de Blind Auditions mag Toon Mentink nu over drie weken 'battelen ' tegen de overgebleven talenten van de RTL-show die veel kijkers trekt op de vrijdagavonden.

Hoewel Toon ook in boyband 4U zingt, doet hij aan The voice mee als solo-artiest. Toen hij op tournee was door Indonesië werd hij gebeld door Talpa om mee te doen aan seizoen 8.
Al eerder deed Toon mee aan voorronden van The voice, waar hij volgens eigen zeggen wel opviel, maar toch niet doorging. Talpa heeft graag goede kandidaten en zo werd hij gebeld om solo op te treden bij de talentenshow.

''Een enorme kans om aan mijn zangcarrière te werken'', vertelt hij bescheiden in de Schiedamse bieb over zijn optredens. "Natuurlijk ga ik door met de boyband 4U maar The voice is voor mij nu een enorme ervaring met een spetterende show, fantastische muzikanten én een topcoach.''

Zijn doel is om net zo goed te worden als Ed Sheeran, de populaire Engelse muzikant die in de popindustrie op ongekende hoogte staat. Vaak met ballades die Toon met zijn eigen stemgeluid tot leven brengt. Zijn droom is om net als Sheeran zelf liedjes te componeren op gitaar of piano en om de hitlijsten te bestormen.

Lucas

Nu staat hij nog aan het begin van zijn carrière en is hij nog gewoon te 'bewonderen' in de bediening van drankwinkel Lucas op de Grote Markt. Maar volgend jaar wil hij naar het conservatorium Codarts en zich verder bekwamen als zanger.

reageer als eerste
Meer berichten