Logo nieuwestadsblad.nl


Hoofdpiet Miguel krijgt er ineens toch vertrouwen in dat ze de 18e gewoon op tijd in Schiedam aan kunnen komen.
Hoofdpiet Miguel krijgt er ineens toch vertrouwen in dat ze de 18e gewoon op tijd in Schiedam aan kunnen komen.

Sint komt volgende week aan: 'Dus: tot de 18e allemaal!'

Beste Pim,

Wat een opluchting en wat een goed idee van de burgemeester zeg! Ik ben helemaal opgelucht.

En Sint Nicolaas ook! Hij begon zelfs te dansen, toen ik het hem vertelde. Kun je nagaan. Denk je echt, dat jullie experts onze computers weer aan de gang kunnen krijgen? Ik hoop het zo. Ze zijn overigens net aangekomen … ik ben zo benieuwd. Wij allemaal trouwens.

Je schipper Hans is al druk in gesprek met Kapitein KeesPiet, die zal ik maar niet storen. Er liggen overal kaarten en andere dingen in de kamer verspreid. Geen idee, waarvoor allemaal. Daar heb ik toch geen verstand van. Ja, ja … dat geef ik toe. Daar snap ik niks van…overigens, van computers ook niet, hoor. Die moeten het gewoon doen, vind ik. En zonder virus! Jullie experts zitten al druk te kijken in allerlei programma's samen met mijn mensen. Ook daar snap ik geen pepernoot van gelukkig.

Dat idee met die vlaggetjes is geweldig. Dat snap ik wel, hoor! Ik zal mijn Pieten opdracht geven om heel goed uit te kijken onderweg. Goh, ik heb er ineens weer wat meer vertrouwen in, dat alles toch goed gaat komen.

Maar voor de zekerheid heb ik Emeritus HoofdPiet toch maar een bericht gestuurd, dat hij het originele Grote Rode Boek terugstuurt naar het paleis. Hij had het boek namelijk gekregen bij zijn pensioen. Dan hebben we in ieder geval de verlanglijstjes van de kinderen achter de hand.

Kun jij voor de zekerheid aan de kinderen vragen, of ze nieuwe verlanglijstjes willen sturen? Ga er nu maar vanuit, dat we toch op tijd aankomen in Schiedam. Dus: tot de 18e! Groeten van ons allemaal en DANK, DANK, DANK voor jullie hulp!
HoofdPiet Miguel

2 reacties
Meer berichten