Logo nieuwestadsblad.nl


Doelman Michel Zuur hield KethelSpaland/za voor de pauze met miraculeuze reddingen op de been, maar moest na de pauze toch zwichten voor een rake kopbal van Ibrahim Kizilay (Foto: Persgroep/gsv).
Doelman Michel Zuur hield KethelSpaland/za voor de pauze met miraculeuze reddingen op de been, maar moest na de pauze toch zwichten voor een rake kopbal van Ibrahim Kizilay (Foto: Persgroep/gsv). (Foto: Gerard Verver)

HBSS in derby na sterke start met lege handen

Schiedam - Voor KethelSpaland/za zat in de derby tegen HBSS voor de rust een engeltje op de lat en daaronder stond Michel Zuur weer eens te bewijzen dat hij een topkeeper is. HBSS was namelijk zeker voor de pauze de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in dat in treffers uit te drukken.

Terwijl trainer Peter van Buren na afloop high-fives oogstte, baalde collega Toon Wolters. "We zijn vergeten ons voor de rust te belonen en krijgen dan 2 minuten voor de pauze lullig de 1-0 voor onze kiezen. Dat doet wat met spelers." Wolters ook: "In principe weet je dat je tegen KethelSpaland weinig kans hebt. Ik heb flink gepuzzeld over de vraag hoe we ze toch pijn konden doen." Het leverde een, vindt hij, geniaal plan op. Alleen het rendement ontbrak, omdat HBSS vergat te scoren en KS-goalie Michel Zuur in de weg stond. in 3C blijft KethelSpaland in de kopgroep en bezet HBSS de zesde plaats. Hermes DVS lijkt in 4F niet in staat tegen topploegen een vuist te maken. Ging het vorige week mis tegen Cion, ditmaal was Maense te sterk: 3-0. PPSC produceerde tegen het zwakke SDV een monsterscore: 7-0. SVV/za verloor met 2-0 bij GLZ/Delfshaven. In 4F gaan HWD en Cion (19 punten) aan de leiding. Hermes DVS is, met een achterstand van 6 punten, vierde. SVV/zo pakte zondag in Delft door 1-3 winst op DHL de eerste periode. Excelsior'20 liet zich door WCR verrassen en verloor met 4-2. KethelSpaland/zo won met dezelfde cijfers van IJsselmonde.

reageer als eerste
Meer berichten