Logo nieuwestadsblad.nl


Anneke Post, moeder van het plan,  en Husein. Begin volgend jaar wordt het plan geëvalueerd.
Anneke Post, moeder van het plan, en Husein. Begin volgend jaar wordt het plan geëvalueerd.

Eerste twee 'Fietsen voor iedereen' uitgedeeld

Raadslid Anneke Post, geestelijk moeder van het 'Fiets voor iedereen' plan, heeft de eerste fietsen gegeven aan twee jonge Schiedammers uit Nieuwland. Met de uitvoering van het plan geeft de gemeente, samen met partners in de stad, handen en voeten aan één van de onderdelen van het armoedebeleid in de stad.

Schiedam - Anneke Post van Leefbaar Schiedam is blij dat 't er nu echt van komt: "Toen ik een jaar of dertien was, moest ik ook naar school. Dat was twintig minuten lopen. Een buurman gaf een fiets aan mij, waarop mijn opa zei 'dat kunnen we niet betalen'. Maar de buurman wilde er niets voor hebben, 'neem hem maar'. En wat denk je? Een week later wordt de fiets gestolen!" Daarom drukt ze de jonge Husein op het hart dat hij vooral het slot moet gebruiken: "En zet de fiets vast aan een paal!"

Het doel van het 'Fiets voor iedereen' plan is om losgeknipte zwerf- en weesfietsen, die niet opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar, eventueel op te knappen en beschikbaar te stellen aan jonge Schiedammers in gezinnen met een laag inkomen. De gemeente maakt samen met Lets Ruilwinkel Schiedam, stichting Vluchtelingenwerk, Buurtwerkplaats De Buren, Lentiz Life College, Stroomopwaarts, de WijkOndersteuningsTeams en vrijwilligers hierover afspraken. Ook is de gemeente in gesprek met de ANWB, die reeds een partij fietsen beschikbaar heeft gesteld aan dit plan.

reageer als eerste
Meer berichten