Logo nieuwestadsblad.nl


Kom ook de boer helpen! Zaterdag 28 oktober kun je mee komen helpen in de melkstal.
Kom ook de boer helpen! Zaterdag 28 oktober kun je mee komen helpen in de melkstal.

Zelf koeien melken? Kom, want de Boer Zoekt Hulp

De boeren en boerinnen hebben er weer zin in! Zaterdag 28 oktober zoeken onze boeren in Midden-Delfland hulp in de melkstal.

Schiedam - Wat houdt Boer Zoekt Hulp in? 's Morgens vroeg uit de veren om in het donker de boerderij op te zoeken, waar de koeien al langzaam richting de melkput gaan omdat ze dat elke ochtend zo gewend zijn. De lichten gaan aan, de melkmachine wordt gestart en is het tijd voor de helpers om de overall en laarzen aan te doen en aan de slag te gaan. Je kunt 's ochtends of 's middags meewerken op de boerderij want de koeien worden twee keer per dag gemolken.
Waar kun je nu echt een ochtend of middag helpen met alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij? Niet een beetje meehelpen om de kinderboerderij maar werkelijk de koeien melken: dus de spenen schoonmaken en de melkmachine eronder hangen. Daarna de koeien, de kalfjes en ander dieren voeren en zorgen dat ze er weer schoon bij staan.
Je hebt alle gelegenheid om de boer het hemd van het lijf te vragen waarom hij zo van koeien houdt, waarom roodbonte of zwartbonte, wat er nu met de melk gebeurt en wat hij het mooiste van zijn vak vindt. Na gedane arbeid wordt er gegeten, wie weet wel een vers eitje van eigen kippen.

Kosten € 7,50 per persoon incl. ontbijt of avondmaaltijd. Inschrijven voor eind oktober via www.vockestaert.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox